Randamente de 42% din plasamentele în "Amonil" Slobozia

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 13 noiembrie 2008

Randamente de 42% din plasamentele în "Amonil" Slobozia

Acţiunile producătorului de îngrăşăminte şi produse azotoase "Amonil" Slobozia, tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul AMO, au continuat să deţină statutul de cel mai bun plasament din piaţă, realizat la termen de o lună. Astfel, cotaţia titlurilor AMO a câştigat, în perioada 11 octombrie - 11 noiembrie, 42,09%, urcând la 0,0267 lei/acţiune, în şedinţa bursieră de ieri.

Randamente sensibile au fost obţinute şi de către persoanele care au ales ca plasamente indicii bursieri. Astfel, indicele BET-FI, care reflectă evoluţia celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti, a urcat cu 0,40%, în ultima lună, în timp ce indicele BET, care urmăreşte evoluţia celor mai lichide zece acţiuni cotate la BVB, a consemnat o apreciere uşoară de 0,59% în perioada analizată.

Mulţumite au fost şi persoanele care au preferat, la 11 octombrie, să constituie depozite în euro la "Banca Româ-nească". Acestea au obţinut în continuare randamente uşoare, dar stabile, la această categorie de plasament, câştigînd 0,40% din suma investită iniţial.

Tradiţionaliştii care au continuat să parieze pe depozitele în lei la "Romanian International Bank", au înregis-trat randamente sensibile, pe fondul deprecierii uşoare a leului în raport cu moneda europeană. Astfel, persoanele care au ales să îşi direcţioneze economiile către acest tip de plasament au obţinut, marţi, un câştig de doar 0,51% din suma depusă, în uşoară scădere faţă de cel înregistrat cu o zi în urmă.

Randamente pozitive au fost înregistrate şi de către investitorii care au achiziţionat, în urmă cu o lună, titluri la fonduri mutuale. Astfel, cei care s-au orientat către fondul "BCR Monetar", au înregistrat câştiguri la această categorie de plasament, obţinând, în perioada analizată, o creştere de 0,99% din suma investită iniţial.

Nu la fel de norocoşi au fost investitorii care au continuat să spere că metalul galben va reveni din nou pe un trend ascendent. Preţul aurul şi-a continuat plonjonul uşor, dar constant, suferind, în perioada 11 octombrie - 11 noiembrie, o depreciere de 13,85%.

Perdante au fost şi persoanele care s-au hotărât, luna trecută, să-şi păstreze banii "la saltea". Din cauza deprecierii leului în raport cu moneda euro, cei care nu s-au decis pentru vreun alt tip de plasament au înregistrat o devalorizare uşoară a economiilor cu 0,38%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb