Randamente maxime de 33% pe Bursă, în ultima lună

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 11 octombrie 2010

Randamente maxime de 33% pe Bursă, în ultima lună

Acţiunile "Oil Terminal" Constanţa (simbol OIL) au fost vedetele pieţei de capital în ultimele săptămâni, înregistrând, în perioada 7 septembrie - 7 octombrie, o apreciere de 33% (raportat la moneda europeană), până la 0,272 lei/titlu, în şedinţa de tranzacţionare de vineri. Acesta este cel mai bun randament înregistrat de vreo acţiune listată la Bursa de Valori Bucureşti, în condiţiile în care aversiunea la risc a investitorilor a crescut uşor, randamentele medii înregistrate de acţiuni abia depăşind 3%.

Persoanele care au avut inspiraţia să achiziţioneze titluri la fondul "BT Maxim", adminis-trat de divizia de fonduri a Băncii Transilvania, au fost şi ele mulţumite, ţinând cont că acest tip de plasament le-a adus o rentabilitate de 6,30%.

Randamente mai sensibile au fost înregistrate, vineri, de către investitorii care au ales ca plasamente indicii bursieri. Indicele BET (exprimat în euro), care prezintă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni cotate la Bursa de Valori Bucureşti, a consemnat o apreciere de 3,22% în ultima lună, în timp ce indicele BET-FI, care reflectă evoluţia celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF), a urcat cu 7,72%. În schimb, BET-XT, indicele celor mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, a afişat o creştere mai mică, de 4,61%, în perioada menţionată.

Şi tradiţionaliştii care au preferat, la 7 septembrie, să constituie depozite în euro la "Banca Comercială Carpatica" au obţinut în continuare randamente uşoare. Astfel, persoanele care, în urmă cu o lună, au ales să îşi direcţioneze economiile la aceste bănci, au obţinut, vineri, un câştig de 0,29% din suma depusă.

Persoanele care au preferat în schimb, luna trecută, să îşi păstreze banii "la ciorap" au înregistrat o apreciere uşoară a economiilor, de 0,52%, în intervalul 7 septembrie - 7 octombrie, pe fondul deprecierii monedei euro în raport cu leul. Cursul de schimb a ajuns în prezent la nivelul de 4,26 lei/euro, leul devenind destul de stabil de la ultimă vizită a reprezentanţilor FMI.

Cei care au achiziţionat bijuterii şi alte obiecte din aur, în perioada analizată au avut, însă, de pierdut. Preţul metalului galben a coborât cu 0,44%, după ce inves-titorii s-au reorientat tot mai mult către acest tip de plasament. În ţara noastră, un gram de aur valorează circa 133 de lei.

Investitorii care s-au hotărât, în perioada analizată, să constituie depozite în lei la Piraeus Bank România, au avut şi ei de câştigat, banca consemnând cea mai bună ofertă de pe piaţă, banii din conturi majorându-se cu 1,19%, în ton cu aprecierea leului.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament.

Fondurile de investiţii luate în calcul pentru această analiză se găsesc la pagina 14. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb