RAPORT EY: "România a coborât pe locul 35 în topul atractivităţii investiţiilor în regenerabile"

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 13 martie 2015

"România a coborât pe locul 35 în topul atractivităţii investiţiilor în regenerabile"

România a coborât pe poziţia 35 în clasamentul celor mai atractive pieţe din lume pentru investiţii în energie regenerabilă, conform unui raport EY. Dacă în 2011, România se afla pe locul 13 la nivel mondial între ţările cele mai atractive pentru astfel de investiţii, schimbările legislative din ultimii patru ani şi lipsa predictibilităţii acestora au determinat scăderea accentuată a atractivităţii României pentru investitorii în energii verzi, arată documentul.

Florin Vasilică, Partener şi lider al departamentului de asistenţă în tranzacţii, EY România, a declarat: "Pentru a recupera din terenul pierdut de piaţa locală în atragerea investitorilor în domeniul energiei, instituţiile statului şi factorii de decizie trebuie să depună eforturi pentru stabilirea de politici energetice transparente şi credibile pe termen lung, care să realizeze un echilibru între interesele investitorilor, consumatorilor şi statului în domeniul electricităţii produse din surse regenerabile de energie".

În timp ce semnalele din Europa rămân amestecate, semnale politice pozitive de pe mai multe pieţe sunt în măsură să genereze un impact pozitiv în anul care vine. Franţa a urcat pe locul şapte, ca urmare a progreselor înregistrate de politica sa energetică, care au generat o mult aşteptată certitudine privind ambiţiile legate de energiile regenerabile ale ţării până în anul 2030. În mod similar, amendamentele suplimentare introduse în legislaţia privind licitaţiile competitive din Polonia, dar şi angajamentul Suediei de a renunţa la energia nucleară în favoarea energiilor regenerabile în proporţie de 100%, trimit un semnal clar pieţei în ansamblul ei, susţin specialiştii EY.

Florin Vasilică a subliniat: "Continua volatilitate a preţurilor petrolului şi provocările geopolitice continuă să sublinieze importanţa diversificării surselor de energie, ca mijloc de atingere a unui grad mai ridicat de securitate energetică. Energiile regenerabile devin, pentru multe ţări, o parte tot mai importantă a unui mix larg de surse de energie, marcând ascensiunea mai multor pieţe în indexul EY de atractivitate. Investiţiile globale în energii regenerabile au atins 300 miliarde USD în 2014, depăşind investiţiile în tehnologii de nouă generaţie pentru combustibili nucleari şi fosili".

Domnul Vasilică a concluzionat că alimentarea cu energie în viitor începe prin dobândirea mix-ului energetic adecvat la un cost cât mai accesibil. Reprezentantul EY a ţinut să precizeze că ţările se îndepărtează de o abordare energetică unilaterală, şi încep să exploreze modul în care energiile regenerabile pot ajunge să se încadreze sau chiar să domine strategiile lor energetice în sens mai larg.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb