RAPORT TERIFIANT AL CURŢII DE CONTURI - 2011 Radiografia regimului hoţiei

Ziarul BURSA #Macroeconomie / 4 februarie 2013

Nicolae Văcăroiu, preşedintele Curţii de Conturi

Nicolae Văcăroiu, preşedintele Curţii de Conturi

Raportul Curţii de Conturi pentru anul 2011, dat publicităţii la finalul săptămânii trecute, a scos la iveală numeroase nereguli în ministere, companii de stat şi autorităţi publice.

În avanpremiera lansării raportului, preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu, a declarat că prejudiciul total la autorităţile centrale şi locale, în perioada 2008-2012, se ridică la peste 900 milioane de euro, în 2011 fiind trimise la Parchet 61 de "dosare destul de grele".

Raportul pentru 2011 evaluează calitatea gestiunii financiare şi modul în care fondurile publice au fost repartizate şi utilizate în scopul pentru care au fost alocate şi aprobate.

Cu ocazia verificărilor desfăşurate la un număr de 2.317 entităţi, Curtea de Conturi a identificat 22.651 cazuri de abateri de la disciplina bugetară, financiar-contabilă şi economică.

De asemenea, au fost semnalate cazuri de nerespectare a reglementărilor legale, constatându-se devieri care au condus fie la nestabilirea, neurmărirea şi neîncasarea unor venituri bugetare, fie la producerea unor prejudicii.

Din evaluarea estimativă a abaterilor constatate de Curtea de Conturi în 2011, ca urmare a acţiunilor de control/audit desfăşurate asupra bugetelor publice, 1,9 miliarde lei (62%) provin din abateri de la reglementările privind urmărirea şi încasarea unor venituri bugetare, iar 1,2 miliarde lei (38%) din abateri care au determinat producerea unor prejudicii.

De asemenea, au fost constatate nereguli financiar-contabile care au influenţat realitatea şi exactitatea datelor prezentate în situaţiile financiare ale entităţilor verificate.

Raportul va fi trans­mis Parlamentului şi va fi utilizat în cadrul procedurii de aprobare prin lege a contului general anual de execuţie a bugetului de stat, a bugetului asigurărilor sociale de stat şi celelalte conturi anuale de execuţie prevăzute de lege, dar şi Guvernului şi altor instituţii interesate, pentru informarea acestora într-un mod transparent.

Citiţi, mai jos, câteva exemple edificatoare.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Ati gasit un titlu ca si cum , odata cu schimbarea partidului, a culorii politice si a ministeriabililor, toti cei din institutiile cu pricina care au participat la aceste infractiuni, au fost schimbati si vor fi deferiti justitiei.

    Cred ca va trebuie ceva mai multa profunzime care sa va permita sa intelegeti ca , la toate aceste incalcari ale legii au participat foarte multi oameni care se perpetueaza si isi desfasoara activitatea de complicitate de ani buni, ei fiind "incolori" politic. 

    1. Mai gindeste-te, dar incearca sa o faci mai profund.

      "Regimul hotiei" este o notiune transpartinica. 

      Alocarea ei unei anumite parti a spectrului politic iti apartine. 

      Nu-i funny?!

      Desigur ,hotia , ca notiune, are caracter transpartinic. Simplist vorbind,toate partidele postdecembriste sunt de sorginte fesenista Culoarea portocalie sau bicolora ,respectiv rosu -galbena reprezinta un rafinament ce are drdept scop manipularea mediatica.Legea omertei in politica,potrivit unui bun observator al scenei politice ,gral A.I.Rogojan,functioneaza indiferent de culoarea politica ! Unul din exemple este reprezentat de promovarile cotizantilor la bugetele negre utilizate pentru mituirea unor grupuri de alegatori! .Indiferent de partid!.Articolul merita citit .Sursa :Arhiva Cotidianul online 2012.Materialele, arhivate electronic de semnatarul opiniei de fata creaza o imagine dezgustatoare a scenei politice actuale.Ma opresc aici.

    ati devenit si voi unealta de partid. asa ii stilul: periem pe cine putem. cine draku mai are incredere in Raporturi facute de conducerea stat-sa fim seriosi!

    1. Ionut, fii draga serios!

      de altfel chiar asa stau lucrurile, numai ca o noua conducere sau un nou partid la guvernare nu face altceva decat sa schi,be regimul hotiei...

      de altfel, privatizarea filialelor electrica ne arata clar ca toate partidele si toate conducerile se incadreaza perfect in regimul hotiei, regim protejat de anumite trusturi de presa, ca de, banii nu au miros.... 

    Firmele trebuie sa-si depuna bilantul pina pe 15 martie, iar auditul trebuie facut cam tot pina atunci, altfel amenzile sint groase.

    (...) de bugetarii reusesc sa faca auditul abia dupa trecerea unui an (...). 

    Imi reaminteste si mie cineva de ce dracu platim impozite in loc sa-i spinzuram (...) pe casa poporului? 

    Din pacate,rapoartele Curtii de conturi nu mai pot indrepta mare lucru,acolo unde s-au risipit banii.

    Propun redactiei sa sondeze cat de eficiente sunt aceste rapoarte in Franta,unde s-a infiintat aceasta institutie.

    Poate invatam ceva pentru viitor. 

    in urma cu multi ani pentru ce are nevoie Romania de cultura. Baietii aceia care au vrut sa-si puna tablourile pe perete de la muzeele olandeze n-au avut rabdare macar sa fii facut seralul la ASE. Ar fi stiut si ei ca cea mai importanta arta care cere foarte multa imaginatie si care te poate face renumit chiar si in timpul vietii nu este dragilor pictura, muzica, sculptura ci .....exact CONTABILITATEA :-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb