Repower Furnizare România vrea să-şi sporească veniturile cu 10%

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 16 iunie 2015

Repower Furnizare România vrea să-şi sporească veniturile cu 10%

Furnizorul de electricitate Repower România deţine, în prezent, o cotă de piaţă de 5% pe segmentul consumatorilor industriali, ajungând la venituri totale de 103 milioane de euro anul trecut, după cum a declarat ieri, într-o conferinţă, Dan Dragoş Drăgan, directorul general al companiei. În total, societatea a vândut către agenţii economici 1,4 TWh în 2014.

"Pentru acest an, estimăm că vom avea o creştere cu 5-10% a veniturilor şi am planificat investiţii de un milion de euro în produse şi servicii noi precum «Nature Power»", a completat domnia sa.

"Nature Power" conţine 100% energie regenerabilă pentru companiile care au adoptat măsuri de protecţie a mediului şi vor să consume doar energie curată. Directorul general al Repower Furnizare România a explicat: "Am dezvoltat acest produs la cererea unuia dintre clienţii noştri - Mega Image, care a dorit să consume doar energie verde. Spre surprinderea noastră, tot mai multe companii solicită acest lucru şi caută soluţii noi şi eficiente de reducere a emisiilor de CO2. Observăm o tendinţă în mediul de business de a contribui în mod activ la dezvoltarea sustenabilă a afacerilor prin adoptarea unor practici corporative prietenoase cu mediul. Ne aşteptăm la o deschidere către acest tip de practici mai accentuate în rândul clienţilor cu un consum cuprins între 2 şi 20 GWh pe an. În termeni de consum, conform proiecţiilor interne ale Repower, ne aşteptăm la o deschidere spre produse energetice cu impact redus asupra mediului de 15% din totalul de consum din piaţă, sau de 3,8 TWh pe an".

A renunţat la investiţii de 200 milioane CHF în ţara noastră

Repower Furnizare România, care face parte din grupul elveţian Repower, a renunţat la investiţii de peste 200 de milioane de franci elveţieni (CHF) în ţara noastră, după ce Guvernul a diminuat ajutorul de stat dat producţiei de energie curată.

Dan Dragoş Drăgan a explicat că România este a patra piaţă cheie a grupului, după Elveţia, Italia şi Germania şi că există aprobat, de către Consiliul de Administraţie, un buget de investiţii în producţia de electricitate de 200 milioane CHF până în 2020: "Chiar am dorit şi am desfăşurat activităţi de achiziţie, de identificare a unor unităţi de producţie, dar, din fericire pentru noi, chiar înainte să emitem o ofertă angajantă, au avut loc schimbări semnificative în legislaţia de suport a energiei verzi şi am renunţat la tranzacţie. Altfel, am fi fost, ca mulţi alţi investitori, în situaţia nefericită de a opera deprecieri semnificative a acestor active în bilanţul companiei, operaţiune care are impact în profit. Acum suntem într-o poziţie de aşteptare".

Repower dorea să investească şi în capacităţi hidro de 5 până la 10 MW, pe lângă preluarea unor proiecte finalizate. Acum investiţia este pusă în aşteptare până când piaţa va cunoaşte un moment favorabil.

Domnul Drăgan susţine: "Peste tot în Europa consumul a scăzut semnificativ şi există o supraofertă pe partea de producţie. Investiţiile noi în domeniu nu mai sunt atractive. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă cu consumul şi ce unităţi vechi ineficiente vor fi închise în România, ca să putem reevalua oportunităţile din piaţă".

Domnia sa a precizat că nu ştie dacă grupul va reveni în viitor asupra deciziei legate de investiţii şi a spus că nu este interesat de câştigarea cotei de piaţă pe segmentul furnizării de electricitate prin preluarea altor competitori, întrucât ţinteşte o creştere sănătoasă şi stabilă pentru următorii ani.

În 2015, Repower Furnizare doreşte să se dezvolte cu preponderenţă pe zona de retail energetic, prin propunerea de soluţii noi, menite să faciliteze accesul şi să îmbunătăţească experienţa consumatorilor la produsele sale. Conform datelor furnizate de Repower Furnizare, portofoliul actual de servicii include sesiuni de termografiere a instalaţiilor electrice ale consumatorului, precum şi analize prin care clienţii pot verifica stadiul de încărcare electric şi pot detecta orice defecţiune. Pot fi, astfel, prevenite riscul de incendiu sau orice defecţiuni electrice care pot pune în pericol vieţi umane.

Dan Dragoş Drăgan a adăugat: "Oferim şi servicii de consultanţă în direcţia reducerii consumului final de energie electrică. Acest tip de servicii se adresează, în principal, clienţilor cu un consum ridicat, care au costuri mari cu utilităţile. Reducerea de costuri, respectiv a consumului de energie, poate varia între 20% şi 70%, iar investiţiile iniţiale pot fi recuperate în mai puţin de un an de zile. Recuperarea investiţiilor şi atingerea ţintelor de eficientizare depinde în principal de adoptarea unui consum responsabil".

Directorul Repower Furnizare a ţinut să precizeze că 2015 este un an de importanţă strategică pentru companie, care ţinteşte creşterea continuă a profitabilităţii operaţiunilor sale pe retail energetic, dar şi consolidarea portofoliului de servicii energetice oferite clienţilor, prin punerea unui accent deosebit pe inovaţie şi lansarea de produse şi tehnologii noi.

"Ne aşteptăm ca, odată cu dezvoltarea pieţei, să putem oferi pachete atractive atât pentru consumatorii industriali, cât şi pentru cei casnici", a mai declarat Dan Dragoş Drăgan, care este încrezător în oportunităţile existente în piaţa de energie din ţara noastră.

Consumul de energie s-a decuplat de creşterea economică

Consumul de energie s-a decuplat de creşterea economică, apreciază directorul Repower Furnizare, care a subliniat că pe segmentul agenţilor economici cererea este în scădere. "Consumatorii energofagi şi-au redus mult producţia şi cererea, dar în sectorul celor mici şi mijlocii am constatat că există o preocupare de eficientizare a consumurilor, fie prin deschiderea de unităţi noi cu tehnolgie modernă, fie prin upgradarea producţiei existente. Economia creşte în special pe zona de servicii, care are un consum specific redus de electricitate".

Repower şi-a început activitatea de furnizare a energiei către consumatorii finali în anul 2010, supă ce a preluat furnizorul autohton Elcomex EN. Compania şi-a început activitatea în ţara noastră în 2007.

Acum, aproape 60% din energia achiziţionată de Repower Furnizare România este verde (hidro, solară, eoliană şi biomasă), potrivit datelor prezentate ieri de conducerea societăţii.

Pe piaţa marilor consumatori de energie din ţara noastră, compania are o cotă de 6%, pe cea a consumatorilor medii - de 4%, iar pe cea a micilor consumatori - 4%. Repower Furnizare România are acum 28 de angajaţi.

Grupul Repower are peste 800 MW instalaţi în hidrocentrale, centrale nucleare şi eoliene şi a vândut, anul trecut, 17.423 GWh energie electrică şi 2,1 miliarde metri cubi de gaze.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6867
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3098
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0072
Gram de aur (XAU)Gram de aur391.1865

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb