REVISTA PRESEI 09.07.2018

R.G.
Revista Presei / 9 iulie 2018

REVISTA PRESEI 09.07.2018

ADEVARUL

Vârsta standard de pensionare, redusă cu 13 ani. Care sunt categoriile vizate de noua lege a pensiilor

O iniţiativă de modificare a Legii Pensiilor, prin care se reduce stagiul de cotizare şi vârsta standard de pensionare cu 13 ani, a fost adoptată de Camera Deputaţilor, urmând să ajungă la preşedintele Klaus Iohannis pentru a fi promulgată. Modificarea adusă Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice prevede că "pentru persoanele care au realizat un stagiu de cotizare de cel puţin 25 de ani în activităţi în locuri de muncă încadrate în condiţii speciale (aviaţia civilă, siderurgie, subteran, risc radiologic, unităţi de transport maritim şi fluvial, foraj sonde de ţiţei şi gaze etc.) prevăzute în anexele nr. 1, 2 şi 3 din Legea nr.263/2010, reducerea vârstei standard de pensionare cu 13 ani şi raportarea pentru calculul pensiei la un stagiu de cotizare de 25 de ani".

BANCHERUL

Bancile au mai vandut firmelor de recuperare credite neperformante de 1 miliard de lei

Bancile continua sa vanda firmelor de recuperare credite neperformante, majoritatea acestora cu intarzieri foarte mari, de peste cinci ani, acordate in principal firmelor, arata statisticile Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Numarul firmelor de recuperare creante inregistrate la ANPC a ajuns la 61, insa nu exista o lege de functionare a acestora, prin care fostii clienti ai bancilor sa fie protejati de eventuale abuzuri, precum hartuirea.

Marea majoritate a restantelor, 87% din total, cu o valoare de 17,5 miliarde lei, au intarzieri de peste 1 an, dintre care 7,6 miliare lei sunt neplatite de peste 5 ani, conform datelor din Centrala Riscului de Credit (CRC) din cadrul BNR, la care se raporteaza credite cu valori de peste 20.000 de lei.

COTIDIANUL

Tren deraiat în Turcia

Un tren a deraiat în nord-vestul Turciei, transmite Reuters, citând presa locală.

Cel puţin zece persoane au murit, iar alte peste 70 au fost rănite.

Trenul se îndrepta spre Istanbul, având câteva sute de pasageri, şi a deraiat după ce ploile torenţiale au cauzat o alunecare de teren, potrivit oficialilor.

CURIERUL NATIONAL

Prăpăd în Japonia: zeci de morţi din cauza ploilor diluviene

Corespondenţii agenţiilor internaţionale de presă, citaţi de posturi TV şi ziare franceze, transmit reportaje de un mare dramatism din diverse regiuni ale Japoniei, unde ploile diluviuene, ce durează de mai multe zile, au provocat moartea a 62 de persoane şi alte 44 sunt date dispărute. Duminică, alerta de ploi puternice era încă în vigoare. Pentru luni erau anunţate ploi torenţiale cu posibil impact dezastruos în zone ale insulei Shikoku, una dintre cele patru mari insule ale arhipelagului japonez.

Premierul Shinzo Abe a lansat apelul la «cursa contra cronometru» în eforturile de salvare a sinistraţilor şi de limitare a dezastrului produs de ape. Sunt angajaţi în această luptă peste 50.000 de pompieri, poliţişti şi militari. Natura în Japonia, relatează corespondentul RFI, este în aceste zile extrem de violentă.

JURNALUL NATIONAL

Cu amenda la uşă: ce demnitari pot intra pe mâna Agenţiei Naţionale de Integritate

Procurorul general al României, procurorul-şef DIICOT, preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii nu şi-au completat şi depus declaraţiile de avere şi de interese, cu toate că termenul limită pentru înregistrarea acestor documente a expirat în data de 15 iunie. Mai multe persoane care deţin funcţii importante în stat nu au depus declaraţiile de avere şi de interese pentru anul 2018. Termenul limită de depunere a declaraţiilor de avere şi a declaraţiilor de interese este, în fiecare an, data de 15 iunie. Astfel, ANI aducea, încă din 2016, la cunoştinţa opiniei publice, prin intermediul unui comunicat de presă existent, încă, pe site-ul instituţiei şi foarte uşor de accesat de oricine are internet, faptul că data de 15 iunie este ultima zi în care persoanele prevăzute în cuprinsul articolului 1, alineat (1), din Legea nr. 176/2010, pot depune declaraţiile de avere şi de interese.

NATIONAL

Putin: "Ati jucat frumos"

Primul suporter al tarii, Vladimir Putin, este "mandru de echipa Rusiei, a declarat in ziua de sambata, purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov. Deceptia de dupa loteria loviturilor de la 11 metri s-a transformat repede in mandrie si aplauzele au curs pentru o echipa nationala care a stiut sa raspandeasca un sentiment de mandrie nationala. Pe strazi, lumea scanda "Rusia!". Vladimir Putin nu a asistat la meciul Rusia-Croatia dar l-a privit de la distanta. "El a spus ca jucatorii nationalei sunt niste eroi, in ciuda infrangerii, si ca Rusia este mandra de ei", a declarat Peskov.Se pare ca vremurile in care liderii rusi tunau si fulgerau daca echipa nationala pierdea un meci au apus complet.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb