Adevărul
• Cum se adaptează generaţia Z la piaţa muncii. Ce aşteptări au tinerii care urmează să plătească pensiilor ultimelor generaţii născute în comunism
Publicaţia "Adevărul" scrie că prea puţin interesaţi de partea financiară, pragmatici şi dependenţi de tehnologie, pe măsură ce tinerii din generaţia Z, cei cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani, se angajează, companiile vor fi nevoite să se adapteze standardelor şi valorilor acestora.
Generaţia Z, adică tinerii care astăzi au vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani, este foarte interesată de problemele sociale româneşti. Mediul, educaţia şi sănătatea sunt doar câteva dintre domeniile de interes pentru aceştia, arată un studiu recent. De aceea, piaţa muncii va trebui să se transforme pentru a-i absorbi pe aceşti tineri care nu sunt foarte interesaţi de bani cât sunt de activităţi de responsabilitate socială. "Generaţia Z e o generaţie pe care a făurit-o internetul, e o generaţie care are nevoie de informaţie rapidă, care reacţionează rapid şi care nu mai are răbdare foarte multă. Este centrată spre alte tipuri de valori decât generaţiile anterioare", a explicat, pentru "Adevărul", sociologul Gelu Duminică.
Bancherul
• Isarescu nu s-a lasat impresionat de rugamintile parlamentarilor. Vreti dobanzi mai mici? Atunci trebuie sa facem altceva. Sa scadem mai intai inflatia si deficitele bugetar si comercial! Dobanzile nu se pot scoate din palarie!
Publicaţia "Bancherul" informează că parlamentarii mai ca nu l-au implorat ieri pe guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, sa gaseasca o solutie pentru scaderea ROBOR si implicit a dobanzilor la credite, fiind convinsi ca banca nationala poate face asta, daca vrea, indiferent de ce se intampla in economie si in politica.
Guvernatorul BNR nu s-a lasat insa deloc impresionat de rugamintile politicienilor. El le-a amintit mai intai ca stie ce inseamna un an electoral si presiunea acestuia, dat fiind ca a fost si el premier in anul 2000.
Insa a precizat a Banca Nationala nu se poate juca cu pietele monetare si valutara dupa cum vor politicienii, pentru ca altfel si-a pierde increderea publicului, esentiala pentru pastrarea stabilitatii preturilor si pe cea financiara, precum si independenta conferita de lege.
Cotidianul
• DENUNŢUL care a înfundat-o pe Laura Codruţa Kovesi
Publicaţia "Cotidianul" informează că Laura Codruţa Kovesi a fost citată ca suspectă la Secţia de investigare a magistraţilor într-un dosar în care a fost denunţată de Sebastian Ghiţă, în legătură cu aducerea în ţară a lui Nicolae Popa.
Totodata, l-a determinat / preset / obligat pe Vlad Cosma sa falsifice probe si sa declare lucruri neadevarate.
Acesta a declarat public faptul ca Laura Kovesi (Doamna K, convorbirile Cosma - Negulescu) coordona toata activitatea infractionala intreprinsa de Onea si Negulescu impotriva mea.
Consider ca toate aceste persoane pot da relatii despre grupul infractional organizat Kovesi - Onea - Negulescu si despre felul in care mi-au fost fabricate dosare pentru a se acoperi activitatea infractionala a Laurei Kovesi".
Naţional
• Oprea, dosar la "noua DNA" pentru furt de partid!
Cătălin Tache de la Publicaţia "Naţional" notează: "Hai ca am trait sa o vedem si pe asta! Pentru ca, pe langa atatea "paradeli de destine" si" decapari" traite in Justitia ultimilor ani, acum asistam la deschiderea unui nou front, printr-o ancheta fara precedent aflata "in ograda" Sectiei pentru investigarea infractiunilor comise de magistrati, mai cunoscuta si ca "noua DNA". Iar principala acuza din plangerea penala depusa zilele trecute aici estenici mai mult nici mai putin decat cea de furt a unui partid! Nimeni altul Partidul "Romania Mare", fondat de Corneliu Vadim Tudor. Insa speta este cum nu se poate mai serioasa, mai ales ca principalul faptuitor denuntat este judecatorul Panait Iulian de la Tribunalul Bucuresti".