REVISTA PRESEI - 19.02.2011

Willy Homner
Revista Presei / 19 februarie 2011

ADEVĂRUL

Emil Boc: România este pe un drum bun

Premierul României a vorbit vineri, la Ploieşti, despre planurile de viitor ale democrat-liberalilor, precizând şi care sunt obiectivele majore ale partidului. Emil Boc a spus că PDL are două obiective majore, acestea fiind câştigarea alegerilor locale şi parlamentare. "Pentru a câştiga alegerile trebuie continuate investiţiile publice. Avem mai mulţi bani pentru investiţii decât anul trecut. Şi banii de la Uniunea Europeană sunt mai mulţi chiar decât a adus Tăriceanu. Toţi aceşti bani vor schimba ţara. Mai mult, Udrea, un ministru care ţine la autostrăzi, s-a ocupat de infrastructura drumurilor naţionale", a spus premierul. Premierul a adus în discuţie şi Raportul pe Justiţie al Comisiei Europene, care a precizat că România este pe drumul bun.

Cele trei centuri de siguranţă ale lui Băsescu

Democrat-liberalii vor ca demiterea preşedintelui să fie posibilă doar dacă nouă milioane dintre cele 18 milioane de alegători votează favorabil la referendum. O eventuală tentativă a Opoziţiei de a-l demite pe şeful statului se loveşte de alte două obstacole: lipsa unei majorităţi parlamentare şi "filtrul" Curţii Constituţionale. Democrat-liberalii vor să îl securizeze şi mai mult pe Traian Băsescu în faţa unei eventuale debarcări printr-o propunere de modificare a legii referendumului. Astfel, preşedintele României ar urma să fie demis doar dacă majoritatea alegătorilor votează favorabil, potrivit unui proiect de lege elaborat de trei deputaţi PDL. La un număr de 18.300.000 de alegători, cât figurau în liste la ultimul referendum, asta ar însemna că pentru demitere trebuie să voteze cel puţin 9.150.000 de români. Chiar dacă 9.149.000 de români ar vota "DA" pentru demitere, şi nu ar exista niciun vot împotrivă, preşedintele Traian Băsescu nu ar fi demis.

Un urmărit general apărea zilnic la TV

Un infractor dispărut în 2001 după ce a fost condamnat la opt ani de închisoare a fost de negăsit pentru poliţişti, deşi în tot acest timp a moderat talk-show-uri. Gălăţeanul Viorel Andrei a fost prins abia după ce a prezentat un permis de conducere fals atunci când a fost oprit la Buzău pentru viteză excesivă. Viorel Andrei (35 de ani), fost director şi realizator de emisiuni la două televiziuni locale din Piatra Neamţ, a fost arestat la exact 10 ani după ce a fost dat în urmărire generală. Infractorul a fost identificat după ce a prezentat poliţiştilor de la Rutieră, pe raza judeţului Buzău, un permis de conducere fals. Bărbatul a fost oprit pentru că-şi conducea maşina, un Mercedes nou-nouţ, cu 155 de kilometri la oră.

Ridzi şi de Păsat trag în jos raportul pe justiţie

Voturile Parlamentului României care nu au permis percheziţia informatică în cazul fostului ministru Monica Iacob-Ridzi şi nici arestarea deputatului PDL Dan Păsat sunt sancţionate de UE. Anchetele în cazurile de corupţie sunt convingătoare, dar dosarele importante nu înregistrează evoluţii în instanţă, arată Comisia Europeană în raportul prezentat la Bruxelles. La şase luni după cel mai critic raport pe Justiţie pe care l-a avut din partea UE, România primeşte multe remarci pozitive, în special pe progrese legate de legislaţia în domeniul judiciar.

Colecta pentru Catedrala Neamului începe după Paşti

Patriarhia Română grăbeşte lucrările de construire a Catedralei Neamului, cel mai mare proiect al Bisericii Ortodoxe Române, care a fost evaluat, în faza la roşu, la 110 milioane de euro. "De anul trecut şi până în prezent, din donaţiile credincioşilor s-au strâns peste un milion de lei", a declarat părintele Ciprian Câmpineanul, secretarul Sfântului Sinod. Aceştia se adaugă celor zece milioane de lei acordate recent de Guvernul României, sumă despre care înalţii ierarhi spun că reprezintă doar 5% din cea necesară pentru lucrările din 2011. Ca să mai strângă fonduri, în ultima şedinţă a Sfântului Sinod s-a luat decizia organizării unei colecte de fonduri de la enoriaşii din toată ţara, dar şi din străinătate.

EVENIMENTUL ZILEI

Băsescu a discutat cu Cristian Popa despre funcţia de premier

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit aseară cu Cristian Popa, viceguvernator BNR, pentru a discuta despre funcţia de premier, au declarat EVZ surse din mediul politic. Cristian Popa este unul dintre tehnocraţii vehiculaţi pentru a prelua şefia Executivului de la Emil Boc, într-o tentativă de a relansa imaginea publică a actualei guvernări. Un alt nume aflat în cărţi ar fi, potrivit surselor EVZ, Mihai Tănăsescu, actual reprezentant al României la FMI. Preşedintele s-a declarat sceptic în legătură cu posibilitatea ca un independent să ia şefia guvernului, pe motiv că acesta nu ar obţine suficient sprijin în coaliţia de guvernare. De altfel, Kelemen Hunor, candidatul cu cele mai mari şanse la şefia UDMR, a spus că formaţiunea maghiară preferă un premier politic.

Udrea le dezvăluie străinilor frumuseţile ţării pe internet

Ministerul Turismului va aloca 118 milioane de euro în următorii cinci ani pentru promovarea on-line mai intensă a potenţialului turistic al României, cu scopul atragerii turiştilor străini. România are încă un plan de dezvoltare a zonei turistice, anume Planul Naţional de Marketing Strategic, anunţat ieri de ministrul dezvoltării regionale şi turismului (MDRT), Elena Udrea, plan valabil pentru perioada 2011-2015, care, voit sau nu, se suprapune peste unul deja existent, adică Master Planul pentru Dezvoltarea Turismului Naţional 2007 -2026. Ambele documente se referă, în mare, cam la aceleaşi lucruri, noutatea celui lansat ieri fiind axarea în principal pe promovarea destinaţiilor turistice din România pe internet.

Vanghelie, ghid european în Ferentari

Primarul sectorului 5 i-a prezentat europarlamentarului austriac Johannes Swoboda marile "bube" ale unei "zone crepusculare" din cartierul bucureştean. "De ce-aţi venit, domnu" Vanghelie, vreţi nişte voturi?", strigă peste mulţime câteva voci. În acest timp, o bătrână de etnie romă roagă un licean să o ajute să scrie ceva. "Domnu" primar, vă rog să mă ajutaţi să îmi iau şi eu cameră cu chirie", scrie pe foaia ruptă dintr-un caiet. "Noaptea, dar ce zic eu noaptea, mereu vin oameni şi se droghează", spune Simion Ilie, tatăl unei fetiţe pe care o strânge bine de mână. În faţa blocului în care Vanghelie a intrat cu Johannes Swoboda şi cu Rovana Plumb (europarlamentar PSD) nu e nici o seringă. Nici gunoaie. "Păi, nu vă uitaţi, că ieri au fost 100 de oameni şi au făcut curat. Vanghelie se scuză în faţa tuturor, "câinii şi lumina nu e la mine", şi apoi compensează: "Vreau să reabilitez blocurile astea". A mai promis asta şi înainte de alegerile trecute.

Justiţia merge, parlamentul frânează

Comisia Europeană remarcă progresele făcute de procurori şi judecători. Parlamentarii sunt "taxaţi" pentru că i-au apărat pe Monica Iacob Ridzi şi Dan Păsat. Raportul Comisiei Europene privind progresele României în reforma justiţiei, publicat ieri, reflectă mecanismul luptei împotriva corupţiei la nivel înalt în România: procurorii şi judecătorii au rezultate tot mai bune, în timp ce Parlamentul se ocupă, în continuare, de protecţia demnitarilor anchetaţi. Sunt scoase în evidenţă cazurile Ridzi şi Păsat.

Doctor Mencinicopschi - războinicul E-urilor

Omul care a dat de pământ cu producătorii de ouă stresate, mezeluri şi sucuri vrea ca omenirea să se întoarcă în timp. "Omul e supus greşelii" scrie cu roşu pe cana secretarei doctorului Gheorghe Mencinicopschi. Tocmai cu supunerea asta luptă omul cu nume ciudat. A turuit peste tot - televiziuni, ziare, site-uri - că ouăle sunt aşa şi pe dincolo până a băgat toată România în alertă. Apoi şi-a pus în cap să le arate românilor cum sunt minţiţi din toate direcţiile. Să îi scoată din noianul "de spam" al producătorilor, aşa cum îi zice el.

Se strică vremea în weekend. Ninsori şi vânt în toată ţara

Meteorologii anunţă că din această noapte şi până duminică la prânz va ninge în toată ţara şi va bate vântul. Mai mult, în sud şi sud-est vor fi la început precipitaţii predominant sub formă de ploaie şi s-ar putea forma polei. "În intervalul 19 februarie, ora 2.00 - 20 februarie, ora 12.00 va ninge şi se va depune strat de zăpadă, pe arii extinse în Moldova, zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, iar în a doua parte a intervalului, şi în regiunile sudice şi centrale", se arată în informarea transmisă, astăzi, de Administraţia Naţională de Meteorologie. Vântul se va intensifica în estul şi sud-estul ţării şi la munte, viscolind trecător ninsoarea. În sud şi sud-est vor fi la început precipitaţii predominant sub formă de ploaie, favorizând formarea de polei, potrivit ANM.

Ce să faci ca să câştigi câteva mii de euro pe lună

La sfârşitul lunii februarie expiră termenul de aplicare pentru cele mai multe programe de tip Work and Travel (WAT). Motiv pentru care luna aceasta abundă de oferte din partea companiilor de intermediere. Atenţie însă la furnizorul ales, dar şi la ţara de destinaţie.

Bancherii vor negocieri directe cu clienţii în războiul creditelor

Dispuşi la conciliere, unii şefi ai celor mai importante bănci regretă că s-a ajuns la procese cu clienţii nemulţumiţi şi dau vina pe avocaţii acestora, pe care îi consideră "fără scrupule". Unele bănci dau vina pe avocaţii clienţilor nemulţumiţi şi regretă că s-a ajuns la judecată, în condiţiile în care, spun ei, exista spaţiu suficient de conciliere cu debitorii. Avocaţii clienţilor sunt, în opinia lui Dominic Bruynseels, preşedintele executiv al Băncii Comerciale Române (BCR), cea mai mare bancă locală, principalii vinovaţi de procesele declanşate de debitorii nemulţumiţi.

Protestatarii egipteni se întorc împotriva armatei

Noua conducere este acuzată că a torturat manifestanţi şi că se află în spatele dispariţiei unor activişti. Mulţi se întreabă acum dacă reformele politice vor mai fi implementate. După o săptămâna de la demisia preşedintelui Hosni Mubarak şi preluarea puterii la Cairo de către armata egipteană, tot mai multe voci din societatea civilă îşi exprimă îndoiala cu privire la capacitatea forţelor armate de a asigura tranziţia spre un regim democratic.

NAŢIONAL

Vameşii din Constanţa figurează în acte săraci lipiţi pământului. Şi-au blătuit averile!

Deja se ştie că glonţul descinderilor anticorupţie a trecut pe lângă caschetele vameşilor constănţeni. Cea mai mare poartă de intrare a mărfurilor în România a scăpat de controale. Probabil pentru că majoritatea angajaţilor ANV nu au declarată nici măcar o casă, "mascaţii" nu au putut să-i adune de pe drumuri...Oricum, după cum susţin unele surse, angajaţii Direcţiei Regionale Constanţa a Autorităţii Naţionale a Vămilor erau mult mai bine pregătiţi decât colegii lor de la Siret sau Moraviţa, chiar şi din punct de vedere al declaraţiilor de avere, prin care pur şi simplu bate vântul...

Cumătrul lui Băse, băgat în stabor!

Uite că legendele despre solidaritatea ţigănească se pomenesc doar prin manele. Frăţişorii îşi dau viaţa unul pentru altul doar în dedicaţii, în rest nu au nici o greaţă să se ardă unul pe altul la combinaţii şi chiar să-şi tragă câte o bătaie soră cu moartea. Este şi cazul membrilor familiei Anghel din Drăgăneşti Olt, care de ani de zile se află într-o perpetuă stare de duşmănie făţişă. Aripa Bercea Mondial şi cea a fratelui său Amar s-au altoit pe unde s-au prins. Numai că acum, cumătrul lui Mircea Băsescu a comis-o rău, înjunghiindu-şi de mai multe ori cu un cuţit propriul nepot de doar 17 ani.

După ce au dat-o la pace în războiul vămilor. Vrea să îl izoleze pe Blaga în partid

Traian Băsescu nu s-a apucat să vânzolească tot guvernul doar pentru a ţine prima pagină a ziarelor. Asta înseamnă că adevărata ţintă este alta, şi anume potolirea apelor democrate prin arătarea pisicii. Interpretare plauzibilă dacă ne amintim că, recent, Băsescu a fost pentru prima dată înfruntat de pedelişti. Atitudine rebelă inacceptabilă, mai ales că vine în completarea dizidenţei lui Vasile Blaga. Cum nu poate admite ca partidul să-i scape din mână (variantă care l-ar scoate definitiv din cărţile politice, după terminarea mandatului de preşedinte), Traian Băsescu a trecut la represalii. Menite să-i convingă pe democraţi să-l lase baltă pe Blaga (astfel încât acesta să nu poată accede în niciun chip la şefia partidului) şi să se alinieze cuminţi în spatele taberei prezidenţiale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb