FINANCIAL TIMES
• Bundesbank critică BCE
Jens Weidmann, şeful băncii centrale germane - Bundesbank -, a lansat un atac dur la adresa lui Mario Draghi, preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), ceea ce alimentează temerile privind măsurile pe care le va lua cea mai mare economie europeană pentru stoparea crizei financiare.
Jens Weidmann avertizează că riscurile generate de politicile BCE cresc îngrijorarea privind costurile potenţiale ale Germaniei, generate de rolul său de creditor major al zonei euro.
• Facebook rescrie regulile de publicitate
Facebook a gândit o serie de noi instrumente de marketing pentru cei care vor să-şi facă publicitate pe această reţea de socializare, lansând pagini mai sofisticate pentru afaceri. Facebook încearcă să atragă un interes sporit în domeniu, înaintea listării sale, în următoarele luni.
• Coreea de Nord suspendă testele nucleare
Coreea de Nord a căzut de acord, ieri, să suspende testele nucleare, lansarea rachetelor cu rază lungă de acţiune şi activităţile unei fabrici nucleare principale.
Statele Unite au anunţat că nord-coreenii vor permite revenirea inspectorilor Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică la fabrica din Yongbyon, unde se îmbogăţea uraniu.
WALL STREET JOURNAL
• BCE a împrumutat băncile comerciale cu 529,5 miliarde euro
Banca Centrală Europeană (BCE) a creditat, ieri, cu 529,5 miliarde euro (712,81 miliarde dolari) pe trei ani, 800 de bănci comerciale din regiune, în contextul crizei financiare.
• Liderii UE se întâlnesc pentru finalizarea acordului destinat Greciei
Liderii europeni se întâlnesc astăzi şi mâine la Bruxelles, pentru finalizarea celui de-al doilea pachet de sprijin destinat Greciei şi pentru discuţii pe marginea promovării creşterii economiei pe termen lung.
NEW YORK TIMES
• Preşedintele Federal Reserve vede o creştere modestă a economiei SUA
Preşedintele Federal Reserve, Ben S. Bernanke, a declarat, ieri, că banca centrală americană îşi menţine aşteptările modeste privind economia SUA, în pofida recentelor semne de avans solid.
• Declinul sectorului industrial din Spania confirmă recesiunea
Sectorul producţiei industriale din Spania a scăzut, în februarie, pentru a zecea lună consecutivă, ceea ce arată că ţara se îndreaptă către o nouă recesiune. Indicele Purchasing Managers privind sectorul industrial a ajuns la 45 de puncte în februarie, de la 45,1 în ianuarie.