REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 08.10.2014

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 8 octombrie 2014

FINANCIAL TIMES

Un fond de pensii îşi taie investiţiile Pimco

Unul dintre cele mai mari fonduri de pensii din SUA, Florida State Board of Administration, a decis să-şi retragă cea mai mare parte a investiţiilor sale de 2,9 miliarde de dolari realizate cu Pimco, în contextul crizei de management de la administratorul fondului de obligaţiuni.

Bright Food cumpără un producător italian de ulei de măsline

Producătorul chinez de alimente Bright Food, deţinut de stat, care controlează brandul britanic Weetabix, a cumpărat o deţinere la un producător italian de ulei de măsline, extinzându-şi astfel portofoliul de mărci străine.

Preţul minereului de fier, la nivelul minim al ultimilor cinci ani

Preţul de referinţă al minereului de fier livrat în China a scăzut cu peste 40% anul acesta, în condiţiile în a crescut oferta ajunsă pe piaţă, în principal din Australia.

Dar, "tsunami"-ul de livrări nu este singuru factor care pune presiune pe preţul ce a atins recent nivelul minim al ultimilor cinci ani, iar acum este tranzacţionat la 80 de dolari tona.

WALL STREET JOURNAL

Wal-Mart nu mai acordă asigurări de sănătate pentru unii angajaţi part-time

Wal-Mart Stores Inc. reduce plata asigurărilor de asigurări de sănătate pentru încă 30.000 de angajaţi part-time, dar creşte primele pentru alţi salariaţi, în condiţiile în care companiile americane vor să-şi ţină costurile sub control.

UE anchetează situaţia fiscală a Amazon în Luxemburg

Autorităţile de reglementare din Uniunea Europeană (UE) au lansat o anchetă oficială privind aranjamentele fiscale ale companiei americane Amazon.com Inc. în Luxemburg.

Investigaţia este cea mai recentă etapă într-o anchetă de amploare privind evaziunea fiscală făcută de multinaţionale în Europa.

Air France lansează un avertisment privind profitul său

Compania aeriană Air France-KLM a lansat, astăzi, un avertisment privind profitul său, arătând că a fost afectată de greva de două săptămâni iniţiată luna trecută de piloţii de la divizia sa franceză. Operatorul de transport franco-olandez aşteaptă ca greva să taie 500 de milioane de euro din profitul operaţional. Pierderile directe au fost de până la 320 de milioane de euro.

NEW YORK TIMES

Trei directori Novartis părăsesc compania

Producătorul elveţian de medicamente Novartis AG anunţă că trei membri ai comitetului său executiv vor părăsi compania după finalizarea tranzacţiilor cu GlaxoSmithKline şi Eli Lilly, care duc la înstrăinarea a trei divizii.

George Gunn, care va atinge vârsta de pensionare în iulie 2015, va părăsi conducerea în primul trimestru al anului viitor, odată ce se va finaliza achiziţia unei divizii Novartis de către Eli Lilly. Brian McNamara, care conduce acum divizia OTC din cadrul Novartis, va pleca la GSK, unde va conduce operaţiunile de consum pentru America şi Europa. Andrin Oswald, şeful diviziei Novartis Vaccines, va părăsi compania.

Halifax: Preţurile locuinţelor din Marea Britanie cresc peste aşteptări

Preţurile locuinţelor din Marea Britanie au crescut peste aşteptări în septembrie, dar perspectivele viitoare de avans par să fie moderate, conform unui sondaj al creditorului ipotecar Halifax. Preţurile locuinţelor au sporit cu 0,6% în septembrie, faţă de august. Analiştii Reuters anticiau un avans de 0,2% după stagnarea din august.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb