REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 10.05.2010

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Revista Presei / 10 mai 2010

Financial Times

Băncile centrale reiau swap-urile valutare

Băncile centrale din lume au anunţat, duminică seara, că vor relua acordurile de swap valutar introduse în perioada crizei financiare. Decizia a fost luată de Federal Reserve (banca centrală a SUA), Banca Centrală Europeană, Bank of England şi Bank of Canada.

.............

Planul de salvare a zonei euro impulsionează pieţele

Euro a crescut în această dimineaţă, la fel şi pieţele de acţiuni din Asia, după anunţul privind pachetul global de sprijin menit să stabilizeze zona euro.

Euro s-a apreciat cu aproape 2% în raport cu dolarul în Asia, după care a mai pierdut teren, având un curs de 1,2882 dolari - cu aproape 1% mai mare decât cel înregistrat vineri.

...............

Wall Street Journal

Lumea face eforturi pentru evitarea răspândirii crizei în Europa

Uniunea Europeană a decis asupra unui pachet "îndrăzneţ" de salvare, în sumă de 750 de miliarde de euro (955 miliarde de dolari), pentru rezolvarea crizei datoriilor suverane care a început în Grecia şi ameninţă stabilitatea pieţelor financiare din întreaga lume. Banii vor fi disponibili pentru salvarea economiilor din zona euro, care au probleme financiare. Planul este alcătuit din 440 de miliarde de euro - credite de la statele din zona euro, 60 de miliarde de la UE - fond de urgenţă, şi 250 de miliarde de dolari de la Fondul Monetar Internaţional.

...........

Moody"s ar putea fi dată în judecată de SEC

Securities & Exchange Commission (SEC), comisia de valori mobiliare din SUA, a înştiinţat agenţia de evaluare Moody"s Investors Service că s-ar putea confrunta cu o acţiune administrativă pentru înşelarea autorităţilor de reglementare privind solicitarea de licenţe.

Moody"s Corp., compania-mamă a agenţiei de rating, a dezvăluit că SEC ia în calcul recomandarea iniţierii unui proces administrativ împotriva agenţiei Moody"s, ca urmare a unei solicitări depuse la SEC, în 2007, pentru păstrarea activităţilor de rating.

.............

Harrods, vândută către Qatar Holding

Miliardarul egiptean Mohamed Al Fayed a vândut lanţul britanic de magazine de lux Harrods către Qatar Holding. Cele două părţi nu au dezvăluit valoarea tranzacţiei, însă surse apropiate afacerii au declarat că este vorba despre circa 1,5 miliarde de lire sterline, respectiv aproape 2 miliarde de dolari.

............

New York Times

UE detaliază planul de salvare

Liderii europeni au decis, astăzi, să asigure un pachet imens, de aproape 1.000 de miliarde de dolari, pentru combaterea crizei datoriilor din regiune. Miniştrii de finanţe din UE au decis să asigure 560 de miliarde de dolari - credite noi, şi 76 de miliarde printr-un program de împrumuturi existent. FMI va veni cu 321 de miliarde de dolari.

..........

Fed intervine în criza datoriilor din Europa

Statele Unite au intervenit, în sfârşit, în criza datoriilor din Europa, Federal Reserve anunţând, duminică seara, că va deschide liniile de swap valutar cu Banca Centrală Europeană.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb