REVISTA PRESEI INTERNATIONALE - 10.08.2012

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 10 august 2012

FINANCIAL TIMES

Walker, numit preşedinte al Barclays

Finanţistul Sir David Walker, în vârstă de 72 de ani, se va alătura consiliului de conducere al băncii britanice Barclays în septembrie, iar în noiembrie îl va înlocui pe actualul preşedinte, Marcus Agius.

Încetineşte creşterea exporturilor Chinei

Creşterea exporturilor şi importurilor Chinei a încetinit semnificativ în iulie, semnal că atât piaţa internă, cât şi cea globală au probleme. Exporturile Chinei au crescut cu 1% în luna iulie, în ritm anual, acesta fiind cel mai lent ritm de avans din ultimele şase luni. În iunie, creşterea exporturilor Chinei a fost de 11,3%.

Preţul ofertei publice a Manchester United, sub nivelul ţintit de acţionari

Preţul acţiunilor Manchester United a fost stabilit la 14 dolari în cadrul ofertei publice iniţiale, sub intervalul de 16 - 20 de dolari ţintit de acţionari. Clubul britanic de fotbal şi acţionarii săi obţin, astfel, circa 234 milioane de dolari din vânzarea a 16,7 milioane de titluri.

WALL STREET JOURNAL

IKEA dezvăluie un secret de 11 miliarde dolari

Distribuitorul suedez de mobilă IKEA, faimos pentru discreţie cu privire la activitatea sa, estimează valoarea brandului său la 9 miliarde de euro (peste 11 miliarde dolari).

Nokia vinde active

Producătorul finlandez de telefoane mobile Nokia Corp. a anunţat, joi, că a acceptat să vândă restul pe care îl deţinea la platforma de dezvoltare pentru aplicaţii mobile Qt către firma de tehnologie Digia Oyj, valoarea tranzacţiei nefiind dezvăluită. În plus, compania înstrăinează o serie de brevete către Vringo Inc. din SUA.

Nestlé are probleme în America de Nord

Compania elveţiană Nestlé SA atrage atenţia că vânzările sale din America de Nord sunt inferioare celor realizate în Europa, unde cererea consumatorilor este afectată de criza datoriilor.

"America de Nord rămâne o provocare, însă am observat o uşoară îmbunătăţire în trimestrul al doilea, faţă de primele trei luni din 2012", a declarat directorul financiar al companiei, Wan Ling Martello.

NEW YORK TIMES

Premierul Finlandei: Acţiunile BCE în privinţa crizei au fost hotărâte

Banca Centrală Europeană (BCE) a acţionat în mod hotărât în privinţa abordării crizei din zona euro, dar cooperarea între banca centrală şi liderii europeni este necesară pentru calmarea pieţelor, spune prim-ministrul finlandez, Jyrki Katainen. Acesta declară: "BCE a fost un actor foarte hotărât şi pozitiv în timpul crizei, dar banca nu poate rezolva această problemă singură. Cooperăm foarte strâns cu colegii noştri europeni pentru găsirea unei modalităţi de a reduce panica excesivă de pe pieţe".

Spania avertizează investitorii Bankia în privinţa costurilor

Recenta creştere masivă a preţului acţiunilor băncilor spaniole Bankia şi Banco de Valencia a determinat autorităţile de la Madrid să amintească investitorilor că acţionarii celor două bănci salvate de stat ar putea suferi pierderi. Reprezentanţii Fondului de restructurare susţinut de stat le-au spus acţionarilor băncilor că trebuie să participe la costurile "curăţării" acestor instituţii, ca parte a condiţiilor ataşate împrumutului european de 100 de miliarde euro destinat recapitalizării sectorului bancar al ţării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb