REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 16.10.2012

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 16 octombrie 2012

FINANCIAL TIMES

RBS îl suspendă pe şeful departamentului de tranzacţii pe dobânzi

Royal Bank of Scotland (RBS) l-a suspendat din funcţie pe Jezri Mohideen, şeful pentru Europa şi Asia Pacific al diviziei de tranzacţii pe dobânzi, în condiţiile în care banca britanică investighează rolul său în scandalurile de manipulare a dobânzilor de creditare interbancară, spun surse apropiate situaţiei.

Spania se pregăteşte să ceară un pachet de salvare

Guvernul spaniol este pregătit să lanseze o cerere de finanţare externă, care i-ar permite Băncii Centrale Europene să înceapă cumpărarea datoriilor ţării (obligaţiuni), dar aceasta este întârziată de nevoile altor ţări din uniunea monetară.

Yahoo oferă un pachet salarial de 60 milioane dolari pentru un angajat Google

Marissa Mayer, directorul executiv al Yahoo, fost vicepreşedinte al Google, a atras încă un executiv de top din cadrul Google pentru funcţia de director de operaţiuni al societăţii pe care o conduce acum.

Henrique de Castro, 47 de ani, va primi mai mult de 60 de milioane de dolari - salariu, bonusuri şi acţiuni - în următorii patru ani, dacă rămâne în funcţia de la Yahoo.

WALL STREET JOURNAL

Marile sindicate canadiene au votat pentru fuziune

Două dintre cele mai mari sindicate din sectorul privat canadian au decis, ieri, să fuzioneze, în încercarea de a stimula puterea forţei de muncă organizate din ţară.

Sindicatul Communications, Energy and Paperworkers a votat, în proporţie de 90%, pentru fuziunea cu sindicatul Canadian Auto Workers, care a aprobat această unificare în luna august.

Cresc vânzările Roche

Producătorul elveţian de medicamente Roche Holding AG şi-a majorat vânzările în trimestrul al treilea, în baza cererii din SUA şi ţările emergente.

Compania cu sediul în Basel a obţinut vânzări în creştere cu 15% în perioada iulie - septembrie 2012, faţă de acelaşi interval din 2011, acestea însumând 11,27 miliarde franci elveţieni (12,08 miliarde dolari).

Capitalul SAS, în pericol

Economiile scandinave au scăpat, în mare măsură, de turbulenţele din restul Europei, însă compania aeriană SAS AB, controlată de stat, are probleme cu finanţele.

Noile standarde internaţionale de contabilitate adoptate recent de către Uniunea Europeană îi cer companiei să reducă deficitul de pensii din bilanţ, iar acest lucru va lăsa SAS într-o criză mare de capital, într-un moment în care trebuie să investească în avioane noi.

NEW YORK TIMES

GKN, afectat de problemele pieţei auto din Europa

Producătorul britanic de autoturisme şi componente pentru avioane GKN arată că slăbirea pieţei maşinilor din Europa au afectat rezultatele financiare obţinute în trimestrul al treilea. Compania a avut un profit brut de 99 de milioane de lire în perioada menţionată, neschimbat faţă de anul anterior.

Amazon va angaja, sezonier, 50.000 de persoane

Retailerul online Amazon.com Inc. anunţă că va angaja temporar 50.000 de lucrători în centrele sale din SUA, ca să acopere cererea din perioada sărbătorilor de iarnă.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb