REVISTA PRESEI MONDENE - 28.11.2011

Vlad F. Dumea
Ziarul BURSA #Revista Presei / 28 noiembrie 2011

Cancan

Va cânta la finala show-ului "X Factor". Shakira petrece Revelionul la Bucureşti

Concertul de zile mari pe care l-a susţinut la Bucureşti, la începutul lunii mai, unde publicul a rezistat cu stoicism în ploaie, i-a deschis Shakirei apetitul pentru ţara noastră.

Potrivit unor surse din Antena 1, columbianca se va întoarce în România mai curând decât ar fi sperat fanii ei, solista fiind invitatul special al finalei "X Factor", ce se va desfăşura în noaptea de Revelion.

Evenimentul zilei

Kevin Costner: "Nu trăi viaţa mea! Trăieşte-o pe a ta!"

Celebrul actor american i-a acordat un interviu în exclusivitate Danei Războiu. El a povestit că ii place foarte mult să se plimbe de unul singur prin România.

"Nu trăi viaţa mea! Trăieşte-o pe a ta!", a recomandat Kevin Costner, care s-a declarat un mare fan al plăcerilor simple ale vieţii. Actorul şi-a exprimat admiraţia pentru România şi pentru români. "V-aţi luat ţara înapoi acum 20 de ani şi e nevoie de mult curaj pentru asta. Şi erau o mulţime de motive pentru care oamenii credeau că nu va fi posibil. Şi v-aţi dovedit vouă, dar şi lumii întregi că vă doriţi independenţa", a spus Costner."Sunteţi o ţară puternică şi veţi fi şi mai puternici!", a adăugat actorul. El a povestit că a apucat să viziteze Braşovul şi că a fost încântat de frumuseţea naturală a zonei, dar şi de tradiţiile locale. "Când am fost la Braşov mi-au plăcut munţii. () Am văzut oamenii cu căruţe cărând lemne, cu copii deasupra. Am simţit mândrie când am văzut tinerii muncind", a mai spus Costner.

Libertatea

71 de ani de la asasinarea lui Nicolae Iorga

În dimineaţa zilei de 27 noiembrie 1940, reputatul istoric şi profesor Nicolae Iorga a fost ridicat de un grup de legionari din curtea vilei sale din Sinaia, unde se retrăsese pentru lucru, dus în pădurea Strejnic, de lângă Ploieşti, şi împuşcat.

Adversar declarat al lui Corneliu Zelea Codreanu, liderul Legiunii, asasinat doi ani mai devreme din ordinul lui Carol al II-lea, Iorga (69 de ani) a fost găsit fără suflare a doua zi dimineaţă, lângă el fiind identificate şi 7 cartuşe de 7,65 milimetri.

De-a lungul unei cariere monumentale, în domenii din cele mai diverse, Iorga - fost prim-ministru al ţării între aprilie 1931 şi iunie 1932 - a scris 1.003 volume, 12.755 de articole şi 4.963 de recenzii.

România Liberă

Urna cu cenuşa lui Liviu Ciulei, depusă la Teatrul Bulandra

Urna cu cenuşa lui Liviu Ciulei va fi depusă la Teatrul Bulandra, în foaierul sălii ce poartă numele marelui regizor, care a încetat din viaţă la 25 octombrie, au anunţat reprezentanţii instituţiei de cultură.

Liviu Ciulei, unul dintre cele mai importante nume din istoria teatrului şi filmului românesc, a încetat din viaţă într-un spital din Germania. În afara montărilor antologice pe scene de teatru din România şi din lume, Ciulei s-a remarcat şi ca scenograf la multe dintre piesele sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb