RIA NOVOSTI: Occidentul a furnizat arme islamiştilor din Irak, cumpărate şi din România

V.B.
Companii #Apărare / 13 august 2014

Servicii de securitate occidentale au furnizat arme extremiştilor Statului Islamic (SI) din Irak, achiziţionate inclusiv din ţara noastră, a declarat ieri o sursă militară pentru RIA Novosti.

"Unele servicii de securitate occidentale au fost responsabile pentru alegerea unor furnizori < de încredere > din ţări vest-europene, pentru transferuri de bani şi transportul şi furnizarea unor provizii < umanitare > letale în Orientul Mijlociu. De la începutul anului 2013, arme şi echipament militar au fost cumpărate din Bulgaria, Croaţia, România şi Ucraina", a afirmat sursa agenţiei ruse, adăugând că mai multe transportoare blindate, tunuri, lansatoare de rachete şi muniţii au fost achiziţionate din Bulgaria, sisteme de artilerie din Croaţia, tancuri şi arme de foc din România, iar vehicule de infanterie din Ucraina.

Livrările au fost efectuate începând cu 2013 de firme special create pentru câteva înţelegeri. Contractele aferente menţionau alte ţări şi companii ca destinaţie finală pentru livrări.

"Este interesant de observat că, după ce au jucat un rol important în înarmarea militanţilor SI, Statele Unite au efectuat recent o serie de atacuri aeriene împotriva acestor militanţi şi ai aliaţilor lor, ajutând forţele kurde", mai scrie RIA Novosti.

Statul Islamic, cunoscut anterior ca Statul Islamic în Irak şi Levant (SIIL), este un grup sunnit care luptă în Siria şi a lansat o ofensivă în Irak în luna iunie. Gruparea a cucerit o mare parte din ţară, cu scopul de a acapara Bagdadul. Tot în iunie, grupul a proclamat un califat la graniţa Irakului cu Siria.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb