"Roche România Diagnostics Division" lansează campania "Fă PAS-ul corect: Controlează DIABETUL!"

M.M.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 22 septembrie 2009

"Roche România Diagnostics Division" lansează campania "Fă PAS-ul corect: Controlează DIABETUL!" ce are drept obiectiv prevenirea, informarea şi educarea populaţiei asupra diabetului zaharat de tip 2.

Guido Mitchell, Head of Diabetes Care, "Roche Romania Diagnostics Division", a declarat cu ocazia evenimentului de lansare: "Scopul acestei campanii este acela de a informa publicul larg despre importanţa deosebită a automonitorizării nivelurilor glicemiei şi a unui stil de viaţă adecvat unei persoane cu diabet zaharat de tip 2, astfel încât să putem avea un public educat, conştient şi dispus să facă toţi paşii necesari pentru a duce o viaţă normală".

Proiectul a demarat în data de 29 august cu un episod pilot pe plaja din Neptun unde peste 1.000 de persoane au beneficiat de testare gratuită a glicemiei, din partea unui personal medical autorizat, precum şi de sfaturi în ceea ce priveşte importanţa automonitorizării şi a unui stil de viaţă adecvat pentru persoanele cu diabet.

Campania va continua în Craiova, în data de 19 septembrie, Timişoara 26 septembrie, Cluj 10 octombrie, Iaşi 24 octombrie şi se va încheia la Bucureşti în data de 31 octombrie. În aceste oraşe vor fi amplasate corturi unde cei interesaţi vor putea afla informaţii despre diabet, importanţa automonitorizării zilnice a nivelurilor glicemiei şi a unui stil de viaţă sănătos.

Pentru accesul unui public cât mai larg la informaţiile despre diabet, dar şi despre produsele de măsurare a glicemiei, Roche Romania Diagnostics Division lansează site-ul www.accu-check. ro dar şi linia help-line: 0800 080 228.

Prof. Dr. Radu Lichiardopol, Preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, a completat: "Tratamentul de succes al diabetului depinde în mare măsură de diagnosticarea precoce a bolii, dar şi de educarea continuă a pacienţilor, aceasta bazându-se pe trei elemente cruciale: informarea, motivarea pacienţilor şi implicarea acestora în sensul urmăririi zilnice a nivelurilor glicemiei, prin intermediul unor glucometre precise şi uşor de folosit. Persoanele cu diabet pot duce o viaţă activă, normală, testându-şi regulat nivelul glicemiei şi modificându-şi stilul de viaţă prin exerciţii fizice şi dietă adecvată."

Importanţa automonitorizării

Dispozitivele de măsurare a glicemiei destinate automonitorizării trebuie să ofere rezultate sigure şi să poată fi uşor de utilizat de către pacienţi. Acest aspect este deosebit de important, având în vedere faptul că, pentru o monitorizare optimă a tratamentului în diabet, ghidurile internaţionale recomandă ca pacienţii să îşi măsoare nivelurile glicemiei de 7 ori pe zi, înainte şi după masă.

Accu-Chek pune la dispoziţia medicilor şi pacienţilor soluţii complete pentru un control eficient al diabetului: glucometre care furnizează rezultate sigure şi sunt uşor de utilizat, potrivite fiecărei categorii de pacienţi în parte, sisteme de înregistrare a valorilor obţinute prin automonitorizare şi un program complet de educaţie a tuturor categoriilor de pacienţi cu diabet.

Complicaţiile diabetului

Netratat corespunzător, diabetul zaharat, în special cel insulino-dependent, conduce la apariţia unor afecţiuni cronice şi degenerative. De aceea este foarte important ca tratamentul să fie bine adaptat şi respectat cu stricţete. Complicaţiile cronice sunt legate de afectarea vaselor sanguine (de exemplu, arterita), fiind agravate de prezenţa unor factori de risc precum fumatul sau hipertensiunea arterială.

Retinopatia (leziune a retinei) este o altă complicaţie frecventă ce poate apărea pe termen lung - diabeticii trebuie să efectueze în fiecare an un consult oftalmologic, care să includă şi un examen al fundului de ochi. Pe lista complicaţiilor se adaugă nefropatia, care în timp poate evolua spre insuficienţă renală, şi neuropatia, ce poate conduce la ulceraţii la nivelul picioarelor. Atenţie, persoanele care suferă de diabet sunt mult mai predispuse la infecţii cronice.

Cum putem preveni diabetul?

Medicii specialişti precizează: "Diabetul se manifestă atunci când pancreasul produce insulină în cantitate insuficientă sau nu produce deloc. În alte cazuri secreţia de insulină nu funcţionează corect, rezultând o serie de schimbări în organism reflectate în special prin nivelul crescut al glicemiei. Organismul dumneavoastră este compus din milioane de celule şi fiecare în parte are nevoie de energie pentru a funcţiona corect. Alimentele pe care le mâncati sunt împărţite într-un zahăr simplu, numit glucoză, care este transportat către celule pentru a genera energie. Insulina este un hormon produs de pancreas care permite glucozei să intre in celulele dumneavoastră. Odata ce glucoza intra in celule, în mod firesc nivelul glicemiei dumneavoastră scade.

Chiar dacă ai o predispoziţie genetică spre diabet, acest lucru nu înseamnă că te vei îmbolnăvi inevitabil. Cu un mod de viaţă corespunzător ai mari şanse să ţii această maladie gravă departe de tine.

- În primul rând, încearcă să-ţi menţii greutatea între valori normale. Studiile dovedesc că persoanele slabe se îmbolnăvesc rareori de diabet de tipul 2.

- Ai grijă să nu lipsească din dieta ta cromul, care joacă un rol important în metabolismul glucozei. De asemenea, acest element combate obezitatea, reducând ingestia de dulciuri. Surse bogate în crom: drojdie, stafide, sparanghel, alune, ciuperci, prune, orz, graham, orez brun, broccoli;

- Când simţi că ţi-e foame, evită să consumi dulciuri - acestea cresc rapid nivelul glucozei, dar pentru o perioadă scurtă de timp. Asemenea oscilaţii pot deregla activitatea pancreasului. Înlocuieşte zahărul cu îndulcitori naturali (steviozida), artificiali sau cu miere;

- Evită alcoolul, dulciurile şi limiteaza consumul de sare;

- Înlocuieşte grăsimile animale cu cele vegetale - persoanele care consuma grăsimi de origine animală în exces sunt de trei ori mai expuse riscului de a face diabet;

- Mănâncă multe legume (dar nu prea mulţi morcovi şi sfeclă roşie) şi nu renunţa la leguminoase, chiar dacă sunt ceva mai grase. Alege fructe mai puţin dulci (pepene rosu, mere creţeşti, grepfrut, lămâi);

- Mesele trebuie repartizate în trei principale şi două gustari;

- Fă mişcare. Activitatea fizică regulată scade cantitatea de zahăr din sânge şi îmbunătăţeşte acţiunea insulinei: plimbări, mers cu bicicleta, înot, urcat pe scări în locul ascensorului;

- Nu neglija controalele periodice, fă analize măcar o dată la doi-trei ani. Iar daca unul dintre părinţi sau rudele apropiate sufera de diabet, după vârsta de 35 de ani se impune un control medical anual;

- În mod normal, fiecare dintre noi ar trebui să facem în fiecare an un control medical, însoţit de analizele de sânge uzuale. În acest fel pot fi depistate la timp multe afectiuni care evoluează tăcut, fără simptome, dar care în timp pot conduce la distrugeri ireversibile în organism."

Povara bolii

Aproximativ 246 milioane de persoane, la nivel global, au diabet, estimează OMS, această maladie fiind a patra cauză de deces în ţările dezvoltate. La fiecare 8 secunde, o persoană moare din cauza diabetului şi a complicaţiilor acestuia, boala afectând un număr din ce în ce mai mare de tineri.

Conform International Diabetes Federation prevalenţa diabetului în România este de 9,4 % în rândul populaţiei adulte. Statistici îngrijorătoare se înregistrează de asemenea în rândul copiilor unde creşterea cazurilor de obezitate conduce spre riscul apariţiei precoce a diabetului.

Cu sediul la Basel, Elveţia, "Roche" este una dintre cele mai importante companii farmaceutice bazate pe cercetare şi dezvoltare şi unul dintre liderii mondiali în domeniul îngrijirilor de sănătate, prin cele două divizii ale sale: "Roche Pharmaceuticals" şi "Roche Diagnostics".

"Roche Diabetes Care" este pionier în ceea ce priveşte dezvoltarea sistemelor de automonitorizare a glicemiei şi este lider mondial în sisteme şi servicii destinate managementului diabetului. De peste 30 ani, "Roche Diabetes Care" pune la dispoziţia pacienţilor cu diabet soluţii inovatoare în ceea ce priveşte înregistrarea glicemiei, analiza datelor şi educaţia pacienţilor cu diabet, contribuind astfel, pe o scară largă, la îmbunătăţirea sănătăţii şi calităţii vieţii oamenilor. "Roche Diabetes Care", prin produsele cunoscute sub brandul Accu-Chek, este lider mondial în producerea dispozitivelor de automonitorizare a glicemiei.

La nivel global, Grupul "Roche" are aproximativ 80.000 de angajaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb