România încearcă să convingă UE că trebuie schimbat modul de calcul al deficitului

F.A.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 1 noiembrie 2010

România va încerca în continuare să convingă celelalte state UE ca sumele transferate din fondul de pensii către Pilonul II (pensii private obligatorii) să nu mai intre în componenţa deficitului bugetului de stat, o decizie fiind aşteptată în decembrie, a declarat vineri preşedintele Traian Băsescu.

"Să se ia în analiză posibilitatea ca cei care am trecut la modernizarea sistemului de pensii, adică la ins-tituirea Pilonului II - care înseamnă mutarea banilor din fondul de pensii de stat în fonduri private - să beneficieze de scoaterea din deficitul bugetului de stat consolidat a sumelor, a procentului care a fost mutat în Pilonul II", a afirmat Băsescu într-o conferinţă de presă la Bruxelles, la finalul lucrărilor Consiliului European de toamnă.

România şi alte opt state UE au formulat o astfel de propunere, res-pinsă însă de către miniştrii de Finanţe ai Uniunii.

"Se va lua o decizie în decembrie, pentru că s-a făcut o analiză în care solicitarea celor nouă state nu a fost agreată la nivelul miniştrilor de Finanţe şi, sigur, s-a intervenit în consiliu şi cu alte argumente urmând să desfăşurăm o activitate de convingere a celorlalte state membre până în luna decembrie", a mai spus şeful statului, citat de Mediafax.

Băsescu a declarat că speră să găsească înţelegere la nivelul Consiliului European şi al Parlamentului European pentru scoaterea din deficitul bugetului de stat a deficitului fondului de pensii.

"Mandatul demnitarilor români care abordează problemele de stabilitate fiscală la nivel european şi naţional, în discuţiile cu Bruxelles-ul, e extrem de limpede: să încercăm să scoatem din deficitul bugetului de stat deficitul generat de bugetul de pensii. Apreciem că fără această abordare vom avea probleme în a ne asigurare resurse pentru propria dezvoltare şi, aşa cum spunea şi domnul preşedinte, ar fi incorect ca ţări care încearcă implementarea unui sistem modern, cu fonduri private de pensii, să fie penalizate exact pentru că au adoptat un sistem modern, care a contribuit şi el la crearea deficitelor la fondul de pensii", a declarat Băsescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb