"Romgaz" susţine că şi-a îndeplinit obligaţia de stocare gaze naturale

ANDREI STAN
Companii #Energie / 2 noiembrie 2017

"Romgaz" susţine că şi-a îndeplinit obligaţia de stocare gaze naturale

"Avem înmagazinate 633,83 milioane metri cubi gaze naturale, depăşind obligaţia de stocare conform ordinului ANRE", afirmă reprezentanţii companiei

"Romgaz" (simbol bursier SNG) are înmagazinată în prezent o cantitate de gaze naturale de 633,83 milioane metri cubi de gaze, depăşind obligaţia de stocare stabilită prin Ordinul Autorităţii Naţionale de reglementare în Energie (ANRE), potrivit unui comunicat al producătorului de gaze.

Reprezentanţii companiei afirmă: "Romgaz şi-a îndeplinit obligaţia de stocare gaze conform ordinului ANRE, depăşind chiar cantitatea la care era obligată să stocheze. Compania îşi reafirmă angajamentul pentru a respecta toate reglementările în vigoare şi subliniază că orice informaţie nereală vehiculată în presă poate alimenta o criza nereală în piaţa gazelor în apropierea sezonului rece referitor la aprovizionarea cu cantităţile de gaze naturale necesare".

La ora actuală, Romgaz are înmagazinate 633,83 milioane metri cubi (aproape dublu faţă de obligaţia stabilită de ANRE), iar capacitatea totală de stoc este de 1,93 miliarde metri cubi în depozitele gestionate de companie, depăşind stocul minim obligatoriu care era de 1,78 miliarde metri cubi, pentru toţi operatorii din piaţă, precizează sursa citată.

În total, capacitatea de stocare, incluzând Depomureş (Engie) este de circa 2,2 miliarde metri cubi ca obligaţie pentru iarna aceasta, mai spun reprezentanţii "Romgaz".

Precizările companiei au venit în contextul în care au apărut în spaţiul public afirmaţii potrivit cărora nu sunt suficiente gaze în depozite. Eric Stab, preşedintele general al "Engie" România, a susţinut astăzi, la audierile din Comisia parlamentară de anchetă privind activitatea ANRE, că există riscul ca gazele să devină insuficiente pentru primul trimestru din 2018.

"Romgaz" a realizat în primul semestru al acestui an un profit net de 868 milioane lei (190 milioane euro), cu 41,1% mai mare faţă de nivelul înregistrat în aceeaşi perioadă din 2016. Cifra de afaceri a SNG a crescut, în primul semestru al anului, cu 29,3%, la 2,39 miliarde lei, în condiţiile în care producţia de gaze naturale a urcat cu 16,5%, la 2,559 miliarde metri cubi.

Titlurile SNG au încheiat şedinţa de tranzacţionare de astăzi de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) la preţul unitar de 31,55 lei, în apreciere cu 0,32% faţă de închiderea precedentă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb