Rompetrol a instalat panouri solare la o şcoală din Năvodari

V.B.
Companii #Energie / 26 martie 2014

Rompetrol, prin programul său naţional de responsabilitate socială "Împreună pentru fiecare", a susţinut realizarea unui sistem de iluminat la şcoala "Grigore Moisil" din Năvodari, folosind panouri solare fotovoltaice, valoarea sprijinului oferit de companie fiind de 45 mii lei, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

Proiectul "Lumină pentru un viitor verde", selectat pentru implementare în 2013 şi finalizat luna aceasta, a presupus amplasarea pe clădirea şcolii a unui sistem fotovoltaic cu o putere maximă instalată în panouri de 5kW şi conectarea la un invertor on-grid care se va sincroniza la reteaua transportorului local de energie. Prin acest sistem, economiile realizate de şcoală depăşesc 20 mii lei pe an.

Proiectul a presupus şi activităţi de informare şi conştientizare a elevilor, precum şi a comunităţii locale, în ceea ce priveşte beneficiile înlocuirii energiei clasice cu energia solară, nepoluantă. În implementarea proiectului, au fost implicaţi atât personal specializat, cât şi voluntari: autorităţi locale, părinţi şi peste 200 de elevi ai şcolii.

Ligia Mangri, directorul şcolii, a declarat că, datorită panourilor, unitatea de învăţământ va face o economie de 1,7 mii lei pe lună la factura de electricitate.

În Constanţa, în ultimii 5 ani, prin acest program au fost realizate proiecte comunitare a căror valoare depăşeşte 700 mii lei. Anul trecut, valoarea contribuţiei la bugetul de stat şi la cel al oraşului Năvodari, plătită de companiile de pe platforma Petromidia, s-a ridicat la 1,37 miliarde dolari, dintre care 1,5 milioane dolari la bugetul local, se mai arată în comunicat.

Programul de responsabilitate socială "Împreună pentru fiecare" început în 2009 este destinat dezvoltării şi implicării comunităţilor locale prin iniţierea, susţinerea şi derularea de proiecte din domeniul sănătăţii şi al protecţiei mediului. De la debutul programului (în 2009) până în 2013, compania a alocat peste 1,25 milioane dolari pentru dezvoltarea a 86 proiecte, în toate regiunile ţării, pentru beneficiul al 300 mii persoane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb