"Rompetrol Rafinare" şi "Rompetrol Group" au adjudecat 56,575% din "Termoelectrica" Midia

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 11 ianuarie 2005

Licitaţia organizată de Ministerul Economiei şi Comerţului, prin OPSPI, pentru privatizarea Uzinei Termoelectrică Midia SA a fost adjudecată în favoarea Consorţiul format din SC Rompetrol Rafinare SA din Constanţa şi The Rompetrol Group NV Rotterdam, la un preţ de 76.893.920 mii lei. Ieri a avut loc licitaţia cu strigare pentru vînzarea pachetul de acţiuni reprezentînd 56,575% din capitalul social al societăţii, pentru care au fost depuse documentele de participare în data de 7 ianuarie.

În urma verificării documentelor de participare depuse de către Consorţiul format din SC Rompetrol Rafinare SA din Constanţa şi The Rompetrol Group NV Rotterdam şi SC Energy Holding SRL - Bucureşti, comisia de licitaţie a acceptat participarea la licitaţie a ambilor ofertanţi.

Prin criteriile de precalificare impuse celor doi ofertanţi, aceştia şi-au asumat unele obligaţii, dintre care menţionăm: un program de investiţii pentru modernizare şi dezvoltare de minim 8.190.000 euro pe o perioadă de maxim 5 ani, din care 4.340.000 euro pînă la sfîrşitul anului 2005, potenţialii ofertanţi obligîndu-se să majoreze capitalului social al societăţii cu contravaloarea investiţiilor însuşite şi realizate; menţinerea, pe o perioadă de cel puţin 10 ani de la data semnării Contractului de vînzare-cumpărare de acţiuni, în cadrul obiectului de activitate al societăţii, înregis-trat la momentul privatizării, a următoarelor activităţi: distribuţia şi comercializarea energiei electrice, producţia de energie electrică, transportul energiei electrice, producţia şi distribuţia energiei termice şi a apei calde, inclusiv pentru oraşul Năvodari.

Etapa a doua a procesului de privatizare s-a desfăşurat în conformitate cu prevederile art. 60, alineatul (3), litera b) din Hotărîrea Guvernului nr. 577/2002 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 88/1997 privind privatizarea societăţilor comerciale, cu modificările şi completările ulterioare, şi a Legii nr. 137/2002 privind unele măsuri pentru accelerarea privatizării.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb