"Rompetrol" va investi în Sibiu 2,5 milioane dolari în 15 benzinării Express în mediul rural

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 14 februarie 2008

Preşedintele Rompetrol Group Dinu Patriciu a declarat ieri că în judeţul Sibiu vor fi deschise în acest an 17 benzinării, dintre care 15 Rompetrol Express, amplasate în mediul rural, şi două staţii Rompetrol, investiţii ce vor depăşi cinci milioane de dolari. Patriciu a spus că 2,5 milioane dolari vor fi investiţi în 15 staţii Rompetrol Express, care vor fi amplasate în mediul rural şi vor fi staţii mai mici, cu două pompe. "Vrem să intrăm în mediul rural, pentru că şi aici este un consum foarte mare, aproximativ 35% din consumul naţional. Prima benzinărie Express va fi gata în aproximativ două luni, însă nu pot preciza acum locaţia, pentru că depinde de rapiditatea cu care vom primi avizele necesare din partea primăriilor. O astfel de staţie mobilă se ridică în trei zile", a precizat Dinu Patriciu, citat de NewsIn. Pe lângă aceste staţii, Rompetrol va mai des­chide alte două benzinării proprii, la Sibiu şi Mediaş, care se adaugă celor două existente deja în cele două oraşe, investiţiile pentru acestea fiind de aproximativ 2,8 milioane dolari.

Pe lângă investiţiile în staţiile de carburanţi, Rompetrol intenţionează să dezvolte şi compania Palplast, membră a grupului şi producător de ţevi şi fitinguri pentru diferite domenii industriale. Patriciu a declarat că Palplast vizează în 2008 o creştere cu 28% a cifrei de afaceri, faţă de 2007, de la 6,5 milioane la opt milioane de dolari. Valoarea investiţiilor în Palplast, în 2008 va fi de circa două milioane de dolari, iar compania intenţionează să intre pe pieţele din ţările vecine.

Potrivit lui Patriciu, numărul de angajaţi ai Rompetrol în judeţul Sibiu va creşte în acest an de la 120 la 200, în urma aces­tor investiţii.

Compania deţine pachetul majoritar al fabricii de ţevi din polietilenă din Călăraşi (Republica Moldova), care în 2007 a avut o cifră de afaceri de trei milioane de dolari, iar pentru 2008 estimează o creştere de până la 3,6 milioane dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb