Romsym Data revizuieşte în scădere cifra de afaceri pe 2009

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 28 mai 2009

Distribuitorul de soluţii IT Romsym Data estimează în acest an o scădere de 20% a cifrei de afaceri, comparativ cu 2008, când a înregistrat un business de 6,5 milioane euro, a declarat, miercuri, în cadrul unei întâlniri cu presa, directorul executiv al companiei, Răzvan Balint. Domnia sa a spus: "Şi noi urmăm trendul pieţei şi vom avea o cifră de afaceri în scădere. Estimez că vom scădea cu 20% faţă de 2008, acelaşi procent al scăderii înregistrându-l şi după primul trimestru, în care am avut o cifră de afaceri de 1,2 milioane de euro".

Oficialul companiei a mai precizat că în primul trimestru scăderea a fost de 20% la numărul de licenţe vândute, însă pe domeniul consultanţă IT s-a înregistrat o creştere de 100%, având o valoare de 150.000 de euro.

Cea mai mare pondere în cifra de afaceri au avut-o pe T1 2009 sistemele de securitate Symantec - 30%, urmate de sistemele web design Adobe - 20%, licenţele pentru programele Red Hat 8-10% şi 8% integratorii SAP Business Objects.

Romsym Data este prezentă şi pe pieţele din Republica Moldova, unde vânzările din primul trimestru au scăzut, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trect, la 100.000 de dolari, şi din Serbia, unde vânzările au înregistrat aceeaşi valoare cu T1 2008, de 25.000 de dolari.

"Pe piaţa din Moldova, 40% din vânzări au venit din vânzarea licenţelor Adobe", a mai precizat domnul Balint.

Romsym Data a semnat un parteneriat cu Autodesk (divizia Media & Entertainment), Shavlik (managementul patch-urilor şi managementul vulnerabilităţilor) şi Data Domain (stocare de date), urmând să comercializeze produsele acestor companii în România, începând cu data de 1 iunie.

"Sper ca până la finele anului, aceste noi produse să genereze 5% din cifra de afeceri a companiei. Defalcat, mă aştept la vânzări de 100.000 de euro pe M&E Autodesk, de 30-40.000 euro pe Shavlik şi peste 200.000 de euro de la produsele Data Domain", a spus Balint.

Oficialul Romsym Data a afirmat că a deschis un centru de consultanţă Symantec, la care sunt deja cinci angajaţi, urmând ca până la finele anului acestora să li se mai adauge încă doi specialişti.

Romsym Data este o companie înfiinţată în 1992 şi este distribuitor unic pentru România al Red Hat, producătorul american de sisteme de operare Linux pentru PC. De asemenea, compania distribuie aplicaţii software pentru produsele Symantec, Macromedia, Adobe, Veritas, SPSS sau Dot Hill.

Printre clienţii Romsym Data se numără Alcatel, Automobile Dacia, Banc Post, Banca Românească, BCR Leasing, BRD, BAT, Electrica, Europharm, Excelent, Flanco, Interbrew, Ministerul Justiţiei, Miro Bank, McDonald"s, Orange, Pagini Aurii, RATB, Raiffeisen Bank, Shell, Sindan., Ursus, SNCFR, Volkbank, Timken.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb