"Romvag" Caracal intră în insolvenţă

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 noiembrie 2010

Societatea are datorii de peste opt milioane de lei la stat

Conducerea producătorului de material rulant "Romvag" Caracal (simbol ROMJ) a anunţat că societatea va intra în insolvenţă, demararea procedurilor în acest sens fiind aprobată de Consiliul de Administraţie al companiei, la finele săptămânii trecute.

Administratorii "Romvag" speră că societatea va reuşi să revină pe linia de plutire, în condiţiile în care este asaltată, în prezent, de creditorii privaţi şi de stat.

"Societatea se confruntă cu o situaţie de criză financiar-economică şi socială majoră, concretizată prin acumularea continuă de arierate şi debite restante, constând în datorii către furnizorii de materii prime şi materiale, către creditorii bancari, către bugetul de stat, fiind în imposibilitatea obiectivă de a acoperi aces-te debite la scadenţa lor", au precizat administratorii "Romvag".

Aceştia au subliniat că intrarea in insolvenţă a fost decisă în vederea asigurării continuităţii activităţii companiei şi pentru crearea premiselor depăşirii situaţiei cu care se confruntă.

Semne clare că "Romvag" traversează o perioadă dificilă au tot apărut în ultimul an şi jumătate, conducerea societăţii fiind nevoită să dea afară circa 500 de angajaţi, în primăvară. Ulterior, în iunie, administratorii "Romvag" au decis să suspende pentru circa două săptămâni contractele de muncă a 581 de angajaţi.

Între timp, societatea a acumulat datorii la bugetul de stat de circa 8,7 milioane de lei, fiind începută procedura de executare silită, potrivit informaţiilor de pe site-ul ANAF.

"Romvag" Caracal are o capitalizare bursieră de 31,09 milioane de lei, potrivit preţului de 6 lei/acţiune înregistrat în şedinţa de marţi.

Compania este controlată, în proporţie de 70,51% de "International Railway Systems" (IRS), firmă deţinută de omul de afaceri Cristian Burci.

Din acţionariatul companiei mai face parte şi societatea de investiţii financiare "Oltenia" cu o participaţie de 27,92%.

"Romvag" a încheiat anul trecut cu pierderi de 14,44 milioane de lei, după ce în 2008 a raportat un profit de 9,08 milioane de lei. Afacerile companiei s-au restrâns cu 8,8%, de la 302,72 milioane de lei la 276,1 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb