"Ropharma" trece de la categoria "grădiniţă" în "liga seniorilor" de la Bursă

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 noiembrie 2010

Mihai Miron

Mihai Miron

Compania a promovat, ieri, la categoria întâi a Bursei, în prezenţa lui Mihai Miron, Daniel Ţepeş, Valentin Ionescu şi a brokerilor de la "Carpatica Invest"

Mihai Miron, unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din ţara noastră şi acţionarul majoritar al "Ropharma" Braşov (RPH), compară promovarea companiei de pe segmentul Ras-daq pe piaţa reglementată cu trecerea de la categoria "grădiniţă" în "liga seniorilor" de la Bursă. Miron a declarat, ieri, că a decis să acorde o atenţie sporită pieţei de capital la sugestiile lui Daniel Ţepeş, unul dintre cei mai influenţi membri ai Consiliului Bursei, cu care este prieten vechi. Daniel Ţepeş a fost prezent, ieri, la deschiderea şedinţei de tranzacţionare care a marcat promovarea acţiunilor "Ropharma" la categoria întâi a Bursei de Valori Bucureşti, alături de Valentin Ionescu, directorul general al BVB, Mihai Miron şi brokerii de la "Carpatica Invest", care s-au ocupat de aducerea companiei pe piaţa reglementată.

"Daniel Ţepeş ne-a provocat să dăm mai multă atenţie Bursei, încă de acum patru ani", a spus, ieri, Mihai Miron, adăugând că decizia mutării pe piaţa reglementată a venit în contextul în care plănuieşte să dezvolte compania şi se gândeşte să strângă o parte din banii necesari de pe piaţa de capital. Pentru asta, este dispus să vândă câteva procente din participaţia pe care o deţine, angajându-se, de altfel, ca în următoarele 12 luni, să creeze un free-float de circa 25% din companie.

Deşi este încântat că "Ropharma" se numără acum printre "seniorii" Bursei de Valori Bucureşti cu o capitalizare de aproape 40 de milioane de euro, Miron recunoaşte că societatea pe care o conduce nu va avea de suferit dacă acţiunile RPH vor scădea.

"Compania nu depinde în mod esenţial de Bursă, nu avem un cordon ombilical cu piaţa de capital. Dacă acţiunile vor scădea din cauza conjuncturii economice internaţionale, asta nu înseamnă că afacerile noastre se vor reduce", a subliniat, ieri, Mihai Miron.

Acesta a mai declarat, ieri, că "Ropharma" aşteaptă să primească de la stat plăţi mai mari de jumătate din cifra de afaceri anuală a companiei, fiind afectată, ca orice producător şi distribuitor de medicamente, de situaţia arieratelor din economie.

"Ne aşteptăm ca până în decembrie să nu mai primim alţi bani, motiv pentru care noi trebuie să folosim o parte din banii pe care i-am împrumutat petru dezvoltare ca să avem capitalul de lucru necesar", a explicat şeful "Ropharma".

Fabrica lui Miron, cel mai important furnizor pentru "Albalact"

Puţini ştiu că omul de afaceri Mihai Miron deţine una dintre cele mai importante funcţii în conducerea producătorului de lactate şi brânzeturi "Albalact" Alba Iulia, listată pe piaţa Rasdaq, sub simbolul ALBZ. Miron a fost ales vicepreşedinte al companiei, în urmă cu circa doi ani. Întrebat când va păşi "Albalact" pe piaţa reglementată, Miron a evitat să dea un răspuns concret, spunând că societatea aşteaptă revigorarea pieţei lactatelor.

"Albalact va promova la Bursa de Valori Bucureşti, când va fi un reviriment şi pe piaţa produselor lactate. Probabil că acest eveniment va avea loc în a doua parte a anului viitor sau, cel mai târziu, în 2012", a declarat vicepreşedintele "Albalact".

Miron a explicat că funcţia sa în Consiliul de Administraţie al "Albalact" a venit în contextul în care una dintre societăţile sale, "Bioterra" SRL, una dintre cele mai dezvoltate ferme din Europa, este cel mai important furnizor pentru "Albalact".

Investitor în farmaceuticele din Republica Moldova

Fost militar şi olimpic pe ţară la chimie, Mihai Miron este unul dintre oamenii de afaceri autohtoni care şi-au încercat norocul în Rusia şi Republica Modova. Primele aventuri de afaceri în Rusia postcomunistă l-au dezamăgit pe omul de afaceri, la fel şi unele întâmplări din Republica Moldova, unde statul i-a naţionalizat o fabrică pe care o cumpărase la mijlocul anilor "90 după cum el însuşi relatează.

În prezent, deţine 50% dintr-un producător de medicamente din Basarabia, "Europharm", însă plănuieşte să îşi majoreze deţinerea întrucât GlaxoSmithKline a dat semnale că doreşte să-şi facă exitul din afacere.

Miron este optimist că piaţa farmaceuticelor din Moldova va continua să crească, având în prezent un nivel similar cu piaţa medicamentelor din România, la începutul anilor "90.

"Piaţa din Moldova este estimată la circa 270 de milioane de dolari, cam cât era piaţa autohtonă la începutul anilor 90. De atunci, a crescut de peste nouă ori", a spus Mihai Miron.

Ropharma: Majorare a profitului de aproape patru ori

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb