Sacrificarea mieilor de Paşte va fi asistată de primării

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 26 martie 2007

Sacrificarea mieilor de Paşte va fi asistată de primării

Ministrul agriculturii, Dan Motreanu, a solicitat sprijinul Ministerului Ad­ministraţiei şi Internelor în vederea asigurării condiţiilor optime pentru sacrificarea mieilor, în conformitate cu normele sanitar-veterinare, a informat, recent, Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR).

Ministrul agriculturii, Dan Motreanu, a solicitat sprijinul MAI, astfel încât sacrificarea şi comercializarea mieilor de Paşte să se desfăşoare potrivit normelor impuse de Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). "De modul în care Direcţiile Sanitar Veterinare vor colabora cu primăriile depinde aprovizionarea în bune condiţii a consumatorului cu miel, de Paşte", a spus Dan Motreanu.

Ca urmare a solicitării primite de la Motreanu, secretarul de stat în MAI, Victor Paul Dobre, a transmis prefecturilor dispoziţia de a colabora cu Direcţiile Veterinare, în peri­oada premergătoare sărbătorilor de Paşte.

Mai mult, MAI, Autoritatea Veterinară şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) organizează, astăzi, o videoconferinţă pentru a definitiva acţiunile comune de control din perioada sărbătorilor.

Potrivit unui ordin emis de ANSVSA, este obigatorie înregis­trarea sau autorizarea sanitar veterinară a tuturor unităţilor şi a mijloacelor de transport din domeniul sănătăţii animalelor, în­cepând de joi, 22 martie.

Ciobanii care doresc să vândă miei de Paşte trebuie să găsească un transportator autorizat dar, până atunci, sunt obligaţi să-şi înregistreze stâna la Direcţia Sanitar Veterinară din judeţ. Această înregistrare se obţine pe baza unei declaraţii pe propria răspundere că în stână sunt respectate normele sanitar-veterinare.

În ceea ce priveşte comercializarea cărnii de miel, ANSVSA a anunţat, recent, că este obligatoriu certificatul de sănătate publică veterinară şi marca de sănătate. Sacrificarea mieilor în abator este obligatorie în cazul comercializării, iar pentru autoconsum proprietarul îşi poate sacrifica animalul în gospodărie. În acest caz, proprietarul trebuie să fie asistat de un medic veterinar, care să verifice dacă normele de igienă sunt respectate. Dacă mielul este sacrificat într-un abator care corespunde normelor europene, este permis exportul. Dacă animalul se sacrifică într-o unitate aflată în perioadă de tranziţie, proprietarul poate comercializa carnea de miel doar în ţară. Exis­tă şi varianta ca abatorul să primească o autorizaţie sanitar-veterinară provizorie, valabilă pentru o perioadă de 5-10 zile. În aceas­tă situaţie, carnea de miel se poate comercializa doar pe raza judeţului. Proprietarul este obligat să respecte prevederile legale, iar în caz contrar riscă amenzi între 200 de lei şi 300 de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7057
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3012
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9660
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.7340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb