Salariaţii de la Dacia continuă greva generală, după ce şi negocierile de ieri au eşuat

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 1 aprilie 2008

Salariaţii de la uzina Dacia au intrat în cea de-a doua săptămână de grevă generală şi sunt hotărâţi să continue protestul, după ce negocierile de ieri între administraţie şi sindicat s-au soldat cu un nou eşec, informează NewsIn. Patronatul a venit cu aceeaşi propunere, o creştere medie a veniturilor salariaţilor cu 250 de lei, iar liderii Sindicatului Automobile Dacia (SAD) au respins această ofertă.

"Greva continuă, negocierile continuă. Vreau să vă explic clar un lucru. O grevă se declanşează prin membrii de sindicat. SAD are 9.800 de membri şi din ei 7.600 sînt în grevă. Asta ca să ştie opinia publică câţi oameni au aderat la grevă", a afirmat viceliderul SAD, Ion Iordache.

El a mai spus că a depus, ieri, la Tribunalul Argeş, listele cu angajaţii care au semnat pentru declanşarea grevei. "Ca element de noutate vreau să spun că am depus la Tribunal lista cu semnături a greviştilor. Nu am niciun fel de teamă pentru miercuri, la proces. Sunt convins că o să fie o judecată corectă şi vom câştiga" a precizat viceliderul SAD.

În data de 2 aprilie, se va judeca la Tribunalul Argeş procesul prin care patronii de la Dacia solicită întreruperea grevei pe motiv că este nelegală, administraţia susţinând că la grevă participă doar 49% dintre salariaţi, şi nu 80% cum a precizat sindicatul.

Negocierile de ieri au durat aproape trei ore, iar sindicaliştii au precizat că se consultă cu greviştii asupra tuturor propunerilor făcute de administraţie. "Ei vor hotărî dacă trebuie să acceptăm oferta sau nu. Deocamdată, noi continuăm cea de-a şasea zi de grevă" a încheiat Ion Iordache.

Angajaţii uzinei Dacia au intrat în grevă generală pe timp nelimitat la începutul săptămânii trecute, după ce au respins oferta administraţiei de majorare salarială cu 12%, pretenţiile lor fiind mult mai mari. Sindicatul Uzinei a întocmit o listă cu 14 revendicări, printre cele mai importante numărându-se mărirea salarială în sumă fixă de 550 de lei, în două tranşe, şi prime de Paşte şi de Crăciun, în valoare de 50% din salariul mediu brut total pe societate.

Administraţia uzinei a dat în judecată sindicatul privind legalitatea grevei, însă Tribunalul Argeş a amânat procesul până în data de 2 aprilie, sindicaliştii motivând că nu şi-au angajat avocat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb