SĂNĂTATE Campanie în favoarea vaccinării

O.D.
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 16 ianuarie 2019

Campanie în favoarea vaccinării

Ministerul Sănătăţii împreună cu UNICEF au lansat campania "Copilăria, cel mai frumos cadou", scopul acesteia fiind informarea cetăţenilor în legătură cu importanţa şi beneficiile vaccinării.

Cu această ocazie, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a vorbit despre importanţa vaccinării: "Evenimentul reprezintă o nouă etapă în cadrul campaniilor de informare şi vaccinare demarate anul trecut alături de UNICEF şi OMS. Astăzi, împreună cu UNICEF, lansăm o campanie de promovare a vaccinării la nivel naţional. Am pregătit un spot video care sperăm că va rula cât mai des pe canalele media, astfel încât mesajul să fie perceput de cât mai mulţi părinţi. «Copilăria, cel mai frumos cadou» este o campanie integrată, ce ne dorim să fie prezentă pe posturile de televiziune, în presa scrisă şi în online şi va avea şi o componentă outdoor". Ministrul a reamintit că numărul îmbolnăvirilor cauzate de rujeolă a ajuns în ultimele săptămâni la o medie de 20. Reprezentantul UNICEF, Pieter Bult, a spus că această campanie este un efort de a schimba situaţia actuală şi de a sensibiliza populaţia în ceea ce priveşte importanţa vaccinării: "Vaccinurile sunt sigure şi eficiente. Părinţii şi tutorii trebuie să fie informaţi despre beneficiile vaccinurilor şi despre locurile unde îşi pot vaccina gratuit copiii, pentru a putea să le ofere acestora cel mai frumos cadou - copilăria. În România, campaniile naţionale de comunicare trebuie consolidate, iar rata de acoperire vaccinală trebuie îmbunătăţită. Absenţa vaccinării duce la reapariţia unor boli ce pot fi uşor prevenite prin această măsură".

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a menţionat că doar 5% dintre copiii din ţara noastră studiază la şcoală Educaţia pentru sănătate, precizând că o campanie de informare despre vaccinare este bine-venită: "Doar 5% dintre copiii din România fac programe de Educaţie pentru sănătate, pentru că este o disciplină opţională. Sănătatea nu este opţională, sănătatea condiţionează dezvoltarea economică şi socială a unei ţări". Campania este susţinută şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Potrivit Ministerului Sănătăţii, "Copilăria, cel mai frumos cadou" este o continuare a campaniilor door-to-door de informare şi recuperare vaccinală realizate anul trecut de MS, în parteneriat cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi UNICEF, în mai multe comunităţi vulnerabile din judeţele Mehedinţi şi Bacău. În cadrul sesiunilor de informare, o echipă de specialişti, formată din medic de familie, medic epidemiolog şi psiholog, a prezentat părinţilor informaţii cu privire la beneficiile vaccinării şi riscurile nevaccinării şi a răspuns întrebărilor adresate de aceştia. Rata de acoperire vaccinală ROR a crescut astfel în aceste comunităţi la peste 90%.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, susţine că nu se poate vorbi despre o epidemie de gripă în acest moment, ci de o circulaţie mai intensă a virusului gripal: "Nu putem vorbi despre o epidemie de gripă în acest moment, este vorba despre o circulaţie mai intensă a virusului gripal. E adevărat că spitalele sunt luate cu asalt în acest moment, dar fiecare are posibilitatea să limiteze vizitele în spital în această perioadă. Nu mi s-a adus la cunoştinţă ca vreun spital să fi intrat în carantină". Ministrul a spus că potrivit ultimelor raportări primite sunt vaccinate antigripal 1.200.000 de persoane. Sorina Pintea a reamintit că ministerul asigură vaccinurile antigripale pentru grupele de risc ale populaţiei: personal medical, bolnavi cronici, bătrâni, femei gravide.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb