Sanofi: Anne C. Beal, noul funcţionar-şef pentru pacienţi

V.B.
Companii #Sănătate / 31 martie 2014

Compania farmaceutică franceză Sanofi a anunţat astăzi numirea medicului pediatru Anne C. Beal în nou-creata funcţie de funcţionar-şef pentru pacienţi (Chief Patient Officer), potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

Domnia sa este, de asemenea, specialist în sănătate publică şi a activat, până acum, la Institutul pentru Cercetarea Rezultatelor Orientate spre Pacient (PCORI), cel mai mare institut de cercetare în domeniu din SUA, unde era responsabilă reprezentarea intereselor pacienţilor şi a altor persoane implicate în activitatea organizaţiei.

Înainte de PCORI, dr. Beal a îndeplinit funcţia de preşedinte al fundaţiei filantropice Aetna, a cărei activitate intenţionează să îmbunătăţească sistemul de sănătate din Statele Unite ale Americii, în special pentru grupurile vulnerabile de pacienţi. Doamna Beal deţine o diplomă de licenţă de la Universitatea Brown, o diplomă medicală de la Cornell University Medical College şi o diplomă de master de la Universitatea Columbia.

Sanofi este o companie farmaceutică a cărei activitate vizează tratamente pentru diabet, vaccinuri, medicamente inovative, sănătatea consumatorilor, pieţe emergente, sănătatea animalelor, precum şi corporaţia Genzyme. Sanofi este listată pe bursa din Paris (EURONEXT: SAN) şi pe cea din New York (NYSE: SNY).

La mijlocul lunii ianuarie, Genzyme, divizia de biotehnologie a producătorului francez de medicamente Sanofi, a decis să cumpere 12% din Alnylam Pharmaceuticals din SUA pentru 700 milioane dolari. Cele două companii îşi extind parteneriatul, în vederea dezvoltării de medicamente pentru boli genetice rare.

Parteneriatul dintre Sanofi şi Alnylam a început în 2012, la un an după ce compania franceză a intrat pe segmentul tratamentelor destinate bolilor genetice rare, în urma achiziţiei companiei de biotehnologie Genzyme (lider în domeniu), în schimbul sumei de 20 miliarde dolari. În baza noii tranzacţii, Sanofi are dreptul să opteze, până cel mai devreme în 2020, pentru dreptul de a dezvolta şi a vinde în afara Americii de Nord şi a Europei de Vest toate tratamentele pentru bolile genetice rare pe care le-a dezvoltat Alnylam şi nu au fost încă testate pe oameni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb