Scandal la "Neptun Olimp" pe marginea contractelor de asociere

Mihnea Radu
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 2 septembrie 2008

SIF Transilvania cere acţiunea în răspundere împotriva unor persoane din cadrul societăţii

Miezul scandalului: contractele de asociere şi de constituire de societăţi mixte încheiate de societate, între 2002 şi 2006

SIF Transilvania cere declanşarea acţiunii în răspundere împotriva mai multor persoane din cadrul societăţii Neptun- Olimp SA, măsură care ar urma să fie discutată de acţionarii societăţii vineri, 5 septembrie. Societatea de Investiţii Financiare cere ca acţiunea în răspundere să se îndrepte împotriva persoanelor din cadrul societăţii care se fac vinovate de nepunerea la dispoziţia expertului numit de instanţă a tuturor contractelor de asociere şi de constituire de societăţi mixte încheiat în perioada 2002-2006 şi împotriva persoanelor care se fac vinovate de faptul că nu au urmărit respectarea de către asociaţi a clauzelor contractuale, în special a celor referitoare la plata către asociatul proprietar a cotei părţi din profitul brut realizat prin asociere.

Surse din SIF Transilvania ne-au precizat că acţiunea în răspundere face parte dintr-o acţiune mai largă pe care societatea de investiţii financiare a demarat-o în justiţie în urmă cu doi ani.

SIF Transilvania a solicitat Tribunalului Constanţa să încuviinţeze efectuarea unei expertize pe marginea zecilor de contracte de asociere în participaţiune pe care le-a încheiat după 2002 compania NEPTUN-OLIMP, precum şi contractelor de constituire de noi societăţi mixte. Instanţa a încuviinţat cererea SIF, dar expertului desemnat i-ar fi fost obstrucţionată activitatea pentru că anumite persoane din "Neptun-Olimp" nu ar fi depus contractele în vederea realizării expertizei.

În prezent, Neptun-Olimp deţine participaţii în alte optsprezece companii, fie prin divizarea societăţii în 2002, fie prin înfiinţarea unor societăţi mixte. Sursele noastre susţin că mai păguboase ar fi zecile de contracte de asociere încheiate, mai ales în perioada 2002-2004, încheiate cu firme controlate de anumite persoane cu influenţă în acea perioadă.

Neptun-Olimp a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 3,8 milioane de lei şi un profit de doar 12.428 de lei, benefiu net înjumătăţit faţă de anul 2006, când socitatea a avut o cifră de afaceri de 1,5 milioane de lei. Rezultatul net al societăţii s-a diminuat de la an la an, scăzând astfel dividendele cuvenite SIF, care deţine 42% din societate, restul fiind controlat de Ministerul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale, cu 52%, şi alţi asociaţi persoane fizice cu 6,6%.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb