Schneider Electric, parteneriat cu Skanska pentru managementul energiei în clădirea Green Court

Elena Deacu
Companii #Energie / 11 iunie 2015

Schneider Electric a implementat pentru dezvoltatorul imobiliar Skanska, în clădirea de birouri Green Court Bucharest, un proiect complex ce a constat în echipamente şi soluţii de eficienţă energetică, distribuţie şi alimentare cu energie electrică şi management centralizat al clădirii.

Schneider Electric este, de altfel, şi primul chiriaş al Green Court Bucharest, ocupând aproximativ 3.100 metri pătraţi la etajele 1 şi 2 ale clădirii.

"Proiectul cu Skanska a prezentat pentru Schneider Electric o dublă provocare. În primul rând, prin soluţiile pe care le-am implementat, ne-am angajat să ajutăm Green Court să devină una dintre cele mai verzi clădiri din Bucureşti şi să obţină certificarea LEED Gold, consolidându-ne, în acelaşi timp, expertiza în piaţa de birouri. În al doilea rând, dedicarea noastră faţă de acest proiect a fost cu atât mai mare cu cât Green Court urma să devină noua noastră casă, astfel încât am dorit să le oferim angajaţilor noştri spaţii de lucru optime şi să ne bucurăm împreună de beneficiile unei clădiri eficiente energetic", a declarat Florentina Totth, Preşedinte Schneider Electric România şi Republica Moldova.

"Am ştiut încă de la început că vom gasi în Schneider Electric un partener de încredere în dezvoltarea de birouri verzi şi inovatoare. Pe de o parte, pentru că împărtăşim acelaşi obiectiv: preocuparea pentru un mediu de lucru sănătos, care încurajează dezvoltarea personală şi profesională a oamenilor care îşi desfăşoară activitatea în clădire. Pe de altă parte, pentru că sistemele oferite de ei în proiectul Green Court Bucharest au întrunit înaltele standarde internaţionale ale Skanska. Am avut o colaborare foarte bună de-a lungul întregului proces şi îi mulţumim echipei Schneider Electric pentru deschiderea şi profesionalismul demonstrate", a adăugat Marcin £apiñski, Preşedinte Skanska Property România.

Pentru managementul inteligent al clădirii, Schneider Electric România a implementat SmartStruxure Solution, o soluţie integrată care poate aduce economii de energie de până la 30%, asigurând, în acelaşi timp, un mediu confortabil, sigur şi sustenabil. SmartStruxure Solution include controlul, monitorizarea şi supervizarea instalaţiilor unei clădiri: centrala termică, centrala de apă racită, centralele de tratarea aerului, sistem de ventilo-convectoare, ventilatoarele de evacuare, tablourile electrice, sistemul de contorizare. Automatele sistemului de management al clădirii (BMS) au nativ trei protocoale de comunicaţie deschise ce pot fi folosite în acelaşi timp - LonWorks, ModBus si Bacnet. Aceste protocoale de comunicaţie sunt cele mai utilizate în aplicaţiile de clădiri, permiţând integrarea tuturor sistemelor instalate.

Cu această soluţie, Schneider Electric România oferă o abordare integrată care unifică multiplele sisteme ale unei clădiri pe o platformă software unică, numită StruxureWare Building Operation (SBO). Odată integrate, datele de la aceste sisteme sunt asimilate şi transformate în informaţii care ghidează deciziile şi acţiunile managerilor clădirii şi îmbunătăţesc eficienţa, confortul şi starea de bine a ocupanţilor şi a proprietarilor. Platforma SBO asigură acces pe internet pentru proprietari, firma de mentenanţă, precum şi pentru chiriaşi. Pe un browser de internet, chiriaşul accesează pagina lui personalizată, pe care îşi poate modifica temperatura de confort din zona biroului său, poate vedea temperatura masurată în momentul respectiv sau poate schimba turaţia ventilatorului din ventilo-convector. De asemenea, firma de mentenanţă poate procesa rapoarte privind consumurile de energie electrică şi apă pentru diferite zone şi chiriaşi. SmartStruxure Solution este o soluţie multi-site, oferind posibilitatea integrării în acelaşi server a tuturor clădirilor dezvoltate de investitorul Skanska.

În cadrul acestui proiect, Schneider Electric România a livrat şi o soluţie completă de alimentare cu energie electrică ce include patru transformatoare uscate de 1600 kVA cu patru celule de medie tensiune montate în două tablouri tip SM6. Beneficiile acestei soluţii includ siguranţa în montaj şi exploatare, un cost redus al investiţiei iniţiale, precum şi un grad scăzut de încărcare a clădirii, în condiţiile în care greutatea echipamentelor este mai mică.

De asemenea, Schneider Electric România a furnizat tabloul general de distribuţie şi tablouri divizionare de etaj, echipate cu întrerupătoare MasterPact şi Compact NS şi gama modulară Acti 9. Tabloul general include şi soluţia de compensare energie reactivă VARSET. Toate tablourile electrice sunt contorizate cu contoare de energie electrică din gama Acti9 cu comunicaţie ModBus şi sunt integrate în sistemul de gestiune centralizat al clădirii. Schneider Electric a livrat şi soluţia de bară capsulată Canalis, pentru distribuţia de putere, tip KTA 1600 A din Aluminiu, cu un grad de protecţie implicit IP55, în construcţie anti-foc pe toată lungimea.

Proiectul dezvoltat în Green Court Bucharest include şi întrerupătoare din gama Unica Allegro, precum şi senzori de mişcare din gama ARGUS instalaţi în parcare, în băi şi pe holurile comune, aceştia contribuind la economii semnificative de energie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb