Sectorul european de telecomunicaţii prosperă, în pofida crizei economice, spune Comisia Europeană

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 26 martie 2009

Numărul utilizatorilor de telefonie mobilă este în creştere în prezent, fapt ce determină prosperarea sectorului european al telecomunicaţiilor, care reprezintă aproximativ 3% din Produsul Intern Brut (PIB) al Uniunii Europene, se arată într-un raport al Comisiei Europene (CE), publicat miercuri.

Cu un număr de abonamente care echivala anul trecut cu 119% din populaţia Uniunii Europene - cu 7% mai mult decât în 2007 -, Europa este lider mondial în domeniul serviciilor de telefonie mobilă, depăşind detaşat SUA (87%) şi Japonia (84%), se arată în raportul de progres al CE privind piaţa unică a telecomunicaţiilor.

În pofida crizei economice, sectorul telecomunicaţiilor în UE a continuat să crească în 2008, înregistrând venituri de peste 300 miliarde euro, cu 1,3% mai mult decât în 2007. Procentul de creştere este superior celui de 1%, corespunzător creşterii PIB-ului real al întregii economii, menţionează raportul.

Datorită competitivităţii din acest sector, consumatorii au avut cel mai mult de câştigat, în sensul că plătesc mai puţin. Datorită acţiunilor întreprinse la nivelul UE, valoarea medie a facturilor telefonice a scăzut în 2008 de la 21,48 euro la 19,49 euro, iar 75% dintre consumatorii europeni beneficiază acum de conexiuni la internet de cel puţin 2 megabiţi pe secundă (viteze care permit, de exemplu, vizionarea programelor TV pe Internet).

Totuşi, raportul Comisiei avertizează că, în lipsa unei mai bune coordonări la nivel european, beneficiile pieţei unice a telecomunicaţiilor ar putea fi periclitate de reglementări inconsecvente la nivel naţional.

De altfel, Bruxelles-ul avertizează că împotriva Lituaniei, Letoniei şi României există proceduri în curs privind încălcarea dreptului comunitar, iar împotriva Poloniei a fost deschis un proces la Curtea Europeană de Justiţie, ca urmare a interferenţei autorităţilor în ceea ce priveşte independenţa autorităţilor naţionale de reglementare în sectorul telecomunicaţiilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb