Şeful GE: "Legislaţia din România trebuie să fie mai clară"

Alexandru Costea
Companii #Energie / 28 ianuarie 2015

România trebuie să lucreze la îmbunătăţirea clarităţii legislaţiei, întrucât investitorii au nevoie de perspective pe termen lung, a declarat John Rice, preşedintele General Electric (GE), una dintre cele mai mari companii la nivel mondial, potrivit surselor din presă.

"Trebuie îmbunătăţită claritatea legislaţiei, investitorii vor perspective pe termen lung. Am încuraja Guvernul să lucreze la asta. Sunt importante şi calitatea angajaţilor şi a educaţiei", a afirmat şeful grupului american, la Bucureşti, într-o întâlnire cu presa.

El s-a întâlnit la Bucureşti cu oficiali din guvern şi cu reprezentanţi ai clienţilor şi partenerilor de afaceri ai GE în România.

GE deţine două fabrici în România, una de echipamente petroliere în Ploieşti, pe care a cumpărat-o în 2013 de la compania americană Lufkin, şi o unitate de producţie de componente pentru motoare de avioane, în Bucureşti.

Anul trecut, GE a anunţat că analizează posibilitatea extinderii capacităţii fabricii din Ploieşti cu echipamente pentru forajul off-shore.

Rice a spus că fabricile GE din România activează pe segmente de afaceri care sunt în creştere pe termen lung, dar, din cauza scăderii preţului petrolului, divizia de petrol şi gaze a grupului american estimează pentru acest an venituri în stagnare la nivel global, fiind posibilă însă şi o reducere de până la 5%.

"Din cauza scăderii preţului barilului de petrol, unii dintre clienţii noştri îşi reduc bugetele de investiţii, dar noi ne aşteptăm ca preţul barilului să îşi revină în timp. Actualul preţ este influenţat de emoţii, de traderi, şi mai puţin de condiţiile de piaţă. Pentru anul acesta preconizăm pentru divizia de oil & gas venituri în stagnare, dar luăm în considerare şi o reducere de până la 5%. Alte divizii pot însă să profite de această conjunctură", a spus Rice.

Preţul petrolului se află în prezent sub pragul de 50 de dolari pe baril, cel mai scăzut nivel din 2008, în condiţiile în care OPEC, care produce anul 40% din petrolul consumat la nivel mondial, a decis să menţină nivelul producţiei pentru a nu pierde cotă de piaţă în favoarea producătorilor americani.

Cristian Colţeanu, preşedintele şi directorul general al GE pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova, prezent la întâlnirea cu presa, a afirmat că deocamdată GE nu face angajări în România, dar analizează diverse proiecte pentru viitor.

Potrivit lui Colţeanu, 70% din infrastructura energetică din România este învechită şi trebuie înlocuită, acesta fiind un sector cu potenţial de creştere pentru GE în România.

"Energia trebuie să fie sigură, eficientă şi suportabilă ca preţ", a spus Colţeanu.

GE derulează anual, prin cele două fabrici din România, exporturi anuale de bunuri şi servicii în valoare de peste 70 milioane de dolari.

Grupul GE a raportat în anul 2013 cu venituri de 146 miliarde de dolari şi un profit net de 14 miliarde de dolari.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9750
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5669
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2973
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.0590

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
ccib.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb