Şeful OMV va demisiona din funcţie cu doi înainte de expirarea mandatului iniţial

A.C.
Companii #Energie / 15 octombrie 2014

Consiliul director al OMV a convenit, ieri, cu directorul general executiv al OMV, Gerhard Roiss, să demisioneze de la conducerea grupului austriac în data de 30 iunie 2015, cu aproape doi mai devreme decât mandatul iniţial, potrivit unui comunicat emis, ieri seară, de companie.

"Astăzi, Consiliul de Supraveghere al OMV Aktiengesellschaft şi Gerhard Roiss au convenit ca Gerhard Roiss să demisioneze din poziţia de preşedinte al boardului executiv şi director executiv din data de 30 iunie 2015. Consiliul de Supraveghere a iniţiat procesul pentru identificarea unui candidat potrivit pentru a prelua poziţia de director executiv al OMV", se arată în sursa citată.

În acelaşi timp, Consiliul de Supraveghere a laut decizia de a integra divizia Gaze şi Energie în Divizia Rafinare şi Marketing, iar noua divizie Downstream va fi condusă, de la 1 ianuarie 2015, de Manfred Leitner, membru al Consiliului Director.

"Vor fi demarate negocieri cu Hans-Peter Floren, director executiv pe Divizia Gaze şi Energie, privind contractul său", se mai arată în comunicat.

OMV prelungise contractul lui Roiss până în luna martie 2017, dar rezultatele mai slabe din al doilea trimestru (profitul operaţional s-a înjumătăţit din cauza crizei din Libia, performanţele au fost sub aşteptări) şi fricţiunile dintre Roiss şi Hans-Peter Floren, şeful diviziei de gaze naturale, i-ar putea determina pe acţionari să facă schimbări în conducerea companiei, conform Reuters, care citează surse apropiate situaţiei.

David Davies este considerat de sursele Reuters ca un posibil candidat la şefia OMV. Există şi voci care susţin că fondul IPIC, unul dintre acţionarii importanţi ai OMV, este nemulţumit de activitatea lui Roiss şi că îşi doreşte ca grupul să nu mai fie condus de un austriac.

În vară, agenţia Reuters, a informat, pe surse, că Gazprom se află în negocieri cu fondul IPIC din Abu Dhabi pentru a-i cumpăra o participaţie de 24,9% în compania de petrol şi gaze naturale OMV (Austria), însă, ulterior, oficialii companiei ruse au negat informaţiile.

Informaţiile au apărut în contextul în care şefii Gazprom şi OMV au semnat, la Viena, controversatul acord pentru construirea gazoductului South Stream, această acţiune fiind considerată o sfidare a Austriei la adresa Uniunii Europene.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb