Şeful Raiffeisen: Cotele de piaţă nu se vor modifica în sistemul bancar, în 2012

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 9 februarie 2012

Băncile nu vor înregistra modificări semnificative de cote de piaţă în acest an pentru că astfel de evoluţii ar presupune fie o creştere a pieţei, fie o preluare de active de la alte instituţii, ambele variante fiind improbabile în 2012, apreciază preşedintele Raiffeisen, Steven van Groningen, citat de Mediafax.

Întrebat dacă se aşteaptă la modificări de substanţă în cotele de piaţă ale băncilor, van Groningen a arătat că în acest an nu se întrevăd precondiţiile pentru un astfel de scenariu, adică o dinamică semnificativă a pieţei creditului sau operaţiuni de preluare de active de la alte instituţii de credit.

În ceea ce priveşte riscul ca băncile cu dobânzi ridicate la depozite să sufere pierderi de cotă de piaţă, van Groningen a aplicat aceeaşi judecată, arătând că evoluţia de ansamblu a pieţei nu pare să dezavantajeze în mod evident aceste instituţii, care au probabil raţiuni economice pentru astfel de politici.

El crede că băncile care se comportă agresiv în atragerea de resurse interne plătesc, de fapt, în contul politicilor de finanţare şi de creditare anterioare.

Ţinând cont de cererea încă redusă de finanţare de pe piaţa internă, van Groningen crede că reglementarea băncii centrale a Austriei va avea un impact limitat asupra statelor din regiune, fiind mult mai amplu eventualul efect din obligaţia băncilor-mamă de a atinge o rată de adecvare a capitalului de rang de 9% până la mijlocul anului.

Banca Austriei a emis o reglementare prin care se limitează la 110% raportul dintre creditele acordate de băncile austriece în ECE şi depozitele atrase de pe pieţele locale din regiune şi finanţările de la instituţiile financiare internaţionale.

Guvernatorul BNR Mugur Isăres-cu a declarat marţi că majorarea dobânzilor pentru depozitele atrase va afecta cota de piaţă şi profiturile băncilor, în special cele cu capital străin, atenţionând public că o astfel de politică intră în divergenţă cu politica băncii centrale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb