ŞEFUL STATULUI MAJOR AL ARMATEI RUSE: "Puterile non-nucleare care vor găzdui sisteme antirachetă sunt ţinte prioritare"

A.C.
Companii #Apărare / 16 aprilie 2015

Şeful Statului Major al armatei ruse, generalul Valeriy Gerasimov (sursa foto:eng.mil.ru)

Şeful Statului Major al armatei ruse, generalul Valeriy Gerasimov (sursa foto:eng.mil.ru)

Actualizare 19:50 General american: "Acţiunile recente ale lui Putin provoacă îngrijorare"

Asigurarea securităţii Europei este "o prioritate" pentru SUA, iar prezenţa militarilor americani la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii este, printre altele, un răspuns la recentele acţiuni "îngrijorătoare" ale preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, a declarat astăzi general-locotenentul american Darryl Roberson, citat de presă.

Aflat la Câmpia Turzii, la un exerciţiu militar româno-american, Darryl Roberson (comandantul Forţelor Aeriene Americane din Europa) a afirmat că est-europenii (inclusiv noi) resimt teamă, din cauza situaţiei din Ucraina.

Generalul a spus: "Suntem aici la invitaţia prietenilor noştri români care, ca alţi cetăţeni est-europeni, trăiesc experienţa fricii cauzate de agresiunea din Ucraina, acte de intimidare care continuă şi creează o situaţie stresantă în rândul acestora. Prezenţa noastră aici reprezintă angajamentul SUA pentru securitatea şi stabilitatea Europei. Împreună, vrem să ne asigurăm că Europa este întreagă, liberă şi în pace. De ce este nevoie de acest pachet de securitate şi aceste rotaţii de trupe? Pentru a-i asigura pe aliaţii şi partenerii noştri că pentru SUA asigurarea securităţii Europei este o prioritate. Chiar dacă acţiunile recente ale lui Putin provoacă îngrijorare, această echipă prezentă aici nu este doar un răspuns pentru el şi pentru Rusia, ci şi o parte a unui program pe termen lung".

Reprezentantul SUA a mai spus că punctul esenţial al programului comun al ţării noastre şi al Statelor Unite este rotaţia contingentelor de trupe, o soluţie "de prezentare a forţelor armate la timpul potrivit".

Darryl Roberson a continuat: "Ameninţarea din partea Rusiei pentru statele aflate în vecinătatea ei este diferit percepută de statele situate la mare depărtare. Dar, în mod clar, există o ameninţare. Intenţionăm să păstrăm acest pachet de securitate mai multe luni, urmând să aibă loc alte rotaţii de trupe care vin din SUA şi care vor staţiona în Europa câte şase luni, pentru a participa la exerciţii comune cu militarii statelor europene".

Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii găzduieşte exerciţiul bilateral "Dacian Thunder 2015", la care iau parte 350 de militari americani şi 11 avioane de luptă A-10.

(V.B.)

---

Actualizare 18:22 Ponta: "Nu ne intimidează ameninţările Rusiei"

Premierul Victor Ponta a scris, în urmă cu puţin timp, pe Twitter: "Resping categoric ameninţările şi criticile formulate de diverşi oficiali ai Federaţiei Ruse! Nu ne intimidează şi nu ne schimbă strategia!"

(Valentin Busuioc)

---

Ţările fără capabilităţi nucleare care vor găzdui sisteme antirachetă sunt ţinte prioritare ale Rusiei, avertizează generalul Valeri Gherasimov, şeful Statului Major al armatei ruse, acesta făcând referire la Polonia şi România, potrivit Wall Street Journal.

Comentariile generalului au fost făcute la o conferinţă pe tema apărării, în Moscova, unde o serie de oficiali ruşi de rang înalt au avertizat în mod repetat privind ameninţările reprezentate de SUA şi NATO faţă de Rusia.

Oficiali NATO nu au fost disponibili să dea un răspuns imediat pentru Wall Street Journal.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu este amenințare, este fapt (sau realitate). Scutul este o componentă anti-Rusia pentru a reduce capabilitatea acesteia de a lovi mutual. MAD: mutual assured distruction, o doctrină prin care puterile nucleare se țineau în echilibru.

     

    Ponta, tu personal o să iei o rachetă între ochi atunci când radarele rusești ar putea confunda o lansare experimentală a unei chestiuni (cum s-a întâmplat în istorie - o țară nordică a lansat nu știu ce drăcovenie pentru studiul climei ce avea o traiectorie balistică și nu au anunțat pe nimeni). 

     

    Într-un astfel de caz, rușii nu vor lansa rachetele nucleare către SUA pentru că nu vor fi avut confirmarea unei rachete reale. Dar probabil că prima lor mișcare va fi să lanseze IMEDIAT rachete anti-scut. 

    Deci, la prima năzdravănie de care se vor speria rușii, te vei trezi cu niște Iskander care vor pulverize sistemul de la Deveselu în primele câteva minute. După aceea vor scana din nou spațiul pentru a vedea dacă rachetele se îndreaptă sau nu spre ei. Iar dacă da, își vor pune întrebarea dacă să lanseze și ei către americani ceva sau nu. Dar paravanul tău de păzit lubenițele va crăpa primul. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb