Shell anunţă vânzarea diviziei de GPL din România

Comunicat Shell
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 22 martie 2007

Shell Gas (LPG) Holdings B.V (Shell) a anunţat astăzi că a semnat un acord de vânzare-cumpărare cu compania franceză Rubis, pentru vânzarea diviziei de GPL (Gaz Petrolier Lichefiat) din România, Shell Gas România şi Transgas Services, acord supus dreptului de preempţiune şi pre-aprobare exprimate de către partenerii Shell din România. Acordul include şi vânzarea activităţilor GPL din Bulgaria, Republica Cehă, Germania, Spania şi Elveţia.

Această tranzacţie este în linie cu strategia Shell de orientare către upstream şi un downstream profitabil, printr-o optimizare a portofoliului său şi de a crea maximum de valoare atât pentru clienţii săi cât şi pentru acţionari.

"Shell îşi concentrează investiţiile în zonele în care are deja o prezenţă considerabilă şi se dezvoltă în regiunile cu potenţial ridicat de creştere. Am făcut progrese semnificative în simplificarea portofoliului, reducerea complexităţii şi a costurilor de operare, în vederea implementării strategiei de Grup" a declarat Erwin Friederich, Vicepreşedintele Diviziei de GPL din Shell.

Tranzacţia urmează să primească aprobările necesare din partea organismelor de reglementare.

Shell Gas România SA

Grupul Shell operează în România prin intermediul a două entităţi legale: Shell Gas România SA şi Transgas Services SA. Shell Gas România SA a fost înfiinţată în 1996 ca un joint venture în care Grupul Shell deţine 55% din acţiuni şi Petrom 45%.

Shell Gas România SA este unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţă GPL din România.

Shell Gas România furnizează GPL pentru peste 1 milion de gospodării, operează două capacităţi de îmbuteliere, o reţea de 17 depozite regionale şi 5600 puncte de vânzare. Din 1998 activitatea s-a extins şi în domeniul vânzării în vrac pentru consum domestic şi comercial/industrial. Divizia GPL a Shell România a început să comercializeze autogaz în anul 2000 şi a poziţionat acest produs ca o alternativă ecologică şi curată în raport cu carburanţii clasici.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb