SIBEX Cotaţia futures a Dow Jones se menţine în teritoriu pozitiv

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 9 septembrie 2015

Prima jumătate din cea de a doua zi a săptămânii a fost una ceva mai bună din perspectiva lichidităţii comparativ cu şedinţa anterioară, redeschiderea pieţelor americane după ziua liberă de luni dând speranţe că activitatea speculatorilor va fi mai puternică. Conform datelor de la ora 17.30, se înregistrau 32 de contracte futures, cu o valoare de peste jumătate de milion de lei, cifre peste ce a oferit piaţa luni, cu posibilitatea îmbunătăţirii totalului în partea secundă a sesiunii. Totuşi, sub aspectul produselor tranzacţionate, situaţia ilustra exact contrariul, doar derivatul pe indicele Dow Jones fiind speculat pe scadenţele septembrie şi decembrie.

Pentru DEDJIA 15I (n.a. - scadenţa septembrie) se consemnau 32 de contracte, iar cotaţia sa creştea puternic, cu 229 de puncte faţă de "start of day price" (1), valorând 16.341 de puncte. Pentru scadenţa decembrie volumul era mult mai mic: doar 3 contracte DEDJIA 15L. Cotaţia simbolului menţionat creştea cu 68 de puncte faţă de "start of day price" şi era estimată la 16.262 de puncte. Şi la NYSE cotaţia celui mai cunoscut indice din lume se aprecia, debutul sesiunii aducând un val de optimism pe fondul speranţelor că datele economice slabe din China vor determina noi măsuri de stimulare a economiei din partea guvernului de la Beijing. De altfel, indicii reprezentativi din China au crescut marţi în jurul a trei procente, după ce cumpărătorii au revenit pe piaţă, ca efect al măsurii de eliminare a impozitului pentru veniturile din dividende pentru investitorii ce păstrează acţiunile mai mult de un an. Măsura este destinată încurajării investiţiilor pe termen lung.

Pe ATS-ul Sibex se înregistrau schimburi cu 134 de acţiuni PPLI, cotaţia unui titlu depreciindu-se abrupt, cu aproape 25%, la 4,57 lei.

(1) preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.30

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb