Sibex lansează la tranzacţionare mini contractul pe Aur

F. A.
Piaţa de Capital / 5 aprilie 2011

Sibiu Stock Exchange anunţă lansarea la tranzacţionare, începând din data de 6 aprilie 2011, a două produse derivate având ca activ suport aurul. Aceste instrumente sunt contractul futures pe uncia de aur având simbolul SIBGOLD şi opţiunile pe contractul futures SIBGOLD, având simbolul OPSIBGOLD, informează un comunicat de presă transmis redacţiei.

Mărirea obiectului contractului futures cu simbolul SIBGOLD este de 1 Gold Troy Ounce (31,1034768 grame Aur paritate 995), cotaţia în dolari SUA/uncie, iar pasul de tranzacţionare de 0,1 lei/contract.

"Piaţa aurului este, la nivel mondial, una dintre cele mai atractive, metalul galben fiind considerat mai mereu o investiţie alternativă, care asigură protecţie în perioadele de incertitudine sau instabilitate. Ţinând cont de acest fapt, Sibex a oferit investitorilor posibilitatea de a tranzacţiona la termen preţul aurului încă din 2007, când au fost lansate primele contracte futures pe aur din România. În ultima perioadă, am asistat la o evoluţie fără precedent, cu recorduri istorice pentru preţul aurului, şi foarte mulţi investitori, dintre care n-au lipsit speculatorii, au fost atraşi de mirajul acestui simbol. De aceea, Sibex vine în întâmpinarea jucătorilor autohtoni, adaptând contractul pe Aur la o valoare mult mai mică, cu scopul de a înlesni speculaţiile pe acest produs pentru investitorii de retail precum şi strategiile de arbitraj cu pieţele internaţionale", a declarat Darius Cipariu, Director General Adjunct al Sibex.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5981
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3070
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9688
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6543

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb