SIBEX Mişcare pozitivă amplă a cotaţiei Prodplast Imobiliare

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 15 iulie 2015

La Sibex, prima jumătate din cea de-a doua şedinţă a săptămânii a adus numai 10 contracte futures, cu o valoare echivalentă a 110.378 de lei, interesul pentru derivate menţinându-se la cote minime, după ce şi prima şedinţă a săptămânii a fost una modestă.

Singurul produs tranzacţionat după aproape şapte ore de la deschidere era derivatul ce are ca activ suport perechea euro/dolar. Simbolul EUUSR 15I (n.a. - scadenţa septembrie) a strâns cele 10 contracte pe fondul unei evoluţii neconcludente a cotaţiei monedei unice europene. Astfel, în raport cu start of day price" (-), calculat de grecii de la ATHEXClear la 1,1039 USD, nivel inferior cotaţiei de la închiderea de luni, euro se aprecia extrem de timid cu doar 0,0091%. Comparativ cu preţul futures stabilit luni, euro se deprecia însă cu 0,23%. Până la deschiderea de la NYSE, nici derivatul pe Dow Jones şi nici cel pe preţul petrolului nu fuseseră tranzacţionate.

În schimb, după o perioadă prelungită de "secetă", s-au observat tranzacţii pe piaţa spot unde, în cadrul sistemului alternativ de tranzacţionare administrat de Sibex, au fost rulate 500 de acţiuni ale Prodplast Imobiliare. Cotaţia unui titlu PPLI valora 1,13 lei, în urcare cu 24,8% faţă de nivelul anterior.

(-) "Start of day price" este definit ca preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare, după caz, care este stabilită de către SIBEX pentru fiecare instrument financiar derivat în parte şi agreată în prealabil de ATHEXClear. "Start of day price" este diseminat şi disponibil în sistemul de tranzacţionare pentru fiecare instrument financiar în parte.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.15

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb