SIBEX Preţul futures al aurului, din nou în creştere

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 9 iunie 2016

După jumătate din programul de tranzacţionare, şedinţa de la mijlocul săptămânii de pe piaţa Sibex se anunţa drept cea mai bună din ultimele nouă zile, cu un total de 52 de contracte având o valoare de 85.548 lei. Deosebirea faţă de zilele anterioare era dată de faptul că participanţii au redevenit interesaţi de derivatul pe preţul aurului. Datele de la ora 16.35 indicau 50 de contracte GOLD 16F (scadenţa iunie) încheiate pe fondul unei evoluţii pe creştere. Astfel, se consemna o cotaţie de 1255,1 dolari/uncie, în urcare cu 12,6 USD faţă de cotaţia de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare cifrată la 1242,5 dolari. Şi pe pieţele externe futures-ul pe aur a urcat miercuri, atingând cel mai ridicat nivel din trei săptămâni, în contextul în care dolarul SUA a slăbit şi după ce temerile că o posibilă creştere a ratei dobânzii, care ar putea diminua atractivitatea metalului, au continuat să se estompeze.

Pe piaţa sibiană se mai consemnau doar 2 contracte pe cursul euro/dolar pe scadenţa decembrie, participanţii luând pulsul acestui produs pe termen lung. Euro era estimat pentru finalul anului curent la 1,1421 USD, după o depreciere de 1,20% faţă de "start of day price"[1] (1,1560 USD).

Dacă derivatul pe aur a revenit în vizorul jucătorilor, în schimb prima parte a zilei de miercuri a ilustrat un dezinteres total faţă de derivatul pe Dow Jones, în dreptul căruia, până la ora 16.35[2], nu figura nici un contract.

Pe ATS-ul administrat de bursa sibiană nu se înregistrau tranzacţii consistente, consemnându-se schimburi cu 100 de acţiuni PPLI. Cotaţia unui titlul Prodplast Imobiliare valora 2,35 lei, după o creştere de 23,04%.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.35

[1]preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare

[2] Pe piaţa spot Sibex închiderea are loc la ora 18.00.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb