Sibiul vrea un cluster pentru reducerea preţurilor la energie pentru companii

DECEBAL N. TODĂRIŢĂ
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 16 iunie 2015

Sibiul încearcă să coaguleze la nivel local un cluster de achiziţii de energie electrică şi gaz metan, în aşa fel încât cei care investesc şi lucrează în judeţul Sibiu şi folosesc multă energie electrică şi gaz să poată avea parte de preţuri competitive pe piaţă, adică preţuri mai mici datorită cumpărării unor cantităţi mai mari, a declarat Eugen Iordănescu, directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu, în cadrul celei de-a doua ediţii a conferinţei internaţionale "Oportunităţi de Investiţii în judeţul Sibiu - Valoare adăugată afacerii tale", de săptămâna trecută.

În cadrul evenimentului, au fost prezentate trei parcuri industriale din judeţul Sibiu, cu o suprafaţă cumulată de aproximativ 208 ha., după cum urmează: parcul de la Mediaş, circa 14 ha, înfiinţat de Automecanica SA şi Automecanica Parc Industrial SRL; Parcul industrial Sibiu, plasat în Şelimbăr - 95,4 ha aflându-se în administrarea societăţii Parc Industrial Sibiu SA; parcul industrial din Şura Mica - aproape 100 ha, administrat de societatea Parcuri Industriale Sibiu - Sura Mica SA.

"Provocarea pentru administraţia judeţeană sibiană este să profităm de atractivitatea municipiului Sibiu şi să ducem dezvoltarea mai departe, spre alte localităţi care au avut tradiţie industrială, care au forţă de muncă şi care oferă condiţii optime de investiţii prin parcurile şi zonele industriale pe care le-au deschis", a declarat Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, adăugând: "Este vorba despre acele localităţi care, în perioada de tranziţie din ultimii 25 de ani, de la o economie centralizată la o economie de piaţă, au pierdut multe locuri de muncă, dar dispun de capacităţi şi condiţii care merită atenţia oricărui investitor".

În cadrul evenimentului, a fost înfiinţat şi un Club Francofon de Afaceri în Sibiu.

Excelenţa Sa Franşois Saint-Paul, Ambasadorul Republicii Franceze în România, a declarat: "Cred că între francezi şi români avem o relaţie istorică şi nu doar una în trecut, ci şi una pentru viitor. Această relaţie nu poate rămâne doar economică şi intelectuală, ci trebuie să fie una globală. Acest lucru înseamnă că vrem să lucrăm împreună pentru un viitor comun, iar acesta este proiectul pe care îl avem împreună. Sunt convins că acest mediu de afaceri şi cultura pot să facă multe pentru viitorul nostru comun".

Ioan Cindrea consideră că acest Club va fi o legătură între companii, oamenii de afaceri care există şi funcţionează în judeţul Sibiu şi autorităţile locale. Domnia sa a spus: "Avem un singur scop: acela de a sprijini investiţiile, afacerile şi cooperările în judeţul Sibiu între companiile cu capital francofon şi nu numai. Faptul că dinamica investiţiilor franceze şi francofone a crescut în ultima perioadă demonstrează că îşi găsesc un teren fertil. Faptul ca NTN-SNR, prima mare investiţie care s-a instalat în zona industrială Vest, a prosperat, demonstrează că aceste afaceri îşi găsesc fructificare favorabilă în judeţul Sibiu şi au tot ansamblul de condiţii necesare".

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb