SIF Oltenia nu vrea să convoace AGA pentru a stabili dacă Staicu rămâne la conducere

F.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 6 septembrie 2010

Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia (SIF5) refuză să convoace acţionarii pentru a stabili oportunitatea menţinerii lui Dinel Staicu în funcţia de preşedinte CA al societăţii, încălcând astfel ordonanţa CNVM emisă după ce Staicu a fost condamnat la patru ani de închisoare, anunţă Mediafax.

Judecătoria Sectorului 4 i-a condamnat în iunie pe Staicu şi pe fostul preşedinte al Băncii Internaţionale a Religiilor, Ion Popescu, la câte patru ani de închisoare cu executare şi la plata a peste opt milioane de lei, într-un dosar privind o fraudă de cinci milioane de euro. În urma condamnării, CNVM l-a suspendat pentru două săptămâni pe Staicu de la conducerea SIF Oltenia, iar acesta şi-a luat concediu pentru două luni.

Staicu a făcut contestaţie la sanc-ţiunea CNVM, susţinând că decizia instanţei nu este definitivă, şi că a atacat-o cu apel. Comisia a respins însă contestaţia, pe motiv că, în urma sancţiunii penale impuse de instanţă, Staicu nu mai îndeplineşte toate condiţiile de eligibilitate obligatorii pentru exercitarea funcţiilor de membru al consiliului de administraţie şi conducător al unei societăţi de investiţii financiare.

Comisia a dispus, pe 19 iulie, con-vocarea acţionarilor pentru a stabili dacă este oportun ca Staicu să rămână la conducerea societăţii.

Autoritatea de reglementare şi supraveghere a pieţei de capital menţiona, în ordonanţa respectivă, că va solicita instanţei convocarea AGA în cazul în care Consiliul de Administraţie al societăţii de inves-tiţii financiare nu îi va convoca pe acţionari.

SIF Oltenia susţine că problema ridicată de Comisie a mai fost pusă în dis-cuţia acţionarilor, urmare a Ordonanţei CNVM din februarie 2007, "pentru aceleaşi fapte din 1999-2000, ocazie cu care s-au prevăzut şi pus, anticipat, în discuţie, inclusiv dosarele rezultate din disjungerea acestor cauze".

Societatea menţionează că acţionarii i-au ales pe Staicu şi pe Carmen Ioana Popescu ca administratori, la jumătatea lunii noiembrie 2008, cu toate că era cunoscută existenţa litigiilor penale ale acestora.

"Litigiile penale sunt o problemă personală a celor doi administratori, neexistând implicaţii în activitatea desfăşurată în cadrul SIF Oltenia, după ce aceştia au fost aleşi în conducere", se arată într-un comunicat al societăţii transmis, vineri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Mai mult, societatea susţine că nu există hotărâri judecătoreşti penale definitive, pronunţate împotriva celor doi administratori.

CNVM a dispus, în iulie, şi convocarea AGA la firma Oltenia Grup Invest, controlată de SIF Oltenia, pentru a stabili dacă Carmen-Ioana Popescu, fost consilier al preşedintelui SIF, va fi menţinută în funcţia de conducere.

Dinel Staicu a fost trimis în judecată în noiembrie 2006, de către Direcţia Naţională Anticorupţie, alături de el fiind inculpat şi fostul preşedinte al BIR. Potrivit anchetatorilor, din banii obţinuţi fraudulos de la BIR Staicu a cumpărat acţiuni la SIF Oltenia, în valoare de peste un milion de euro, prin intermediul unor societăţi pe care le controla. Staicu a fost numit în conducerea SIF Oltenia în 2006, înlocuindu-l în funcţia de preşedinte-director general pe Vasile Şalapa.

Acţionarii SIF Oltenia au hotărât în august 2008 ca Staicu să rămână la conducerea societăţii până când instanţa de judecată va emite o hotărâre definitivă.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb