SIF-urile şi titlurile "Erste Bank" au adus cele mai bune randamente în ultima lună

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 14 august 2009

SIF-urile şi titlurile "Erste Bank" au adus cele mai bune randamente în ultima lună

Acţiunile băncii austriece "Erste Bank" (simbol EBS) au adus cele mai bune randamente în perioada 10 iulie - 12 august, cotaţia acestor acţiuni înregistrând un avans notabil, depăşind 46% şi atingând pragul de 116 lei/acţiune, în şedinţa bursieră de ieri.

Investitorii care au ales ca plasamente indicii bursieri s-au bucurat de o altă lună de creşteri. Astfel, indicele BET (exprimat în euro), care prezintă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni cotate la Bursa de Valori Bucureşti, a consemnat o apreciere de 23,11% în ultima lună, în timp ce indicele BET-FI, care reflectă evoluţia celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF), a câştigat 34%. De asemenea, indicele BET-NG, care reflectă modificările preţurilor celor mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, a urcat cu 27%.

Plasamentele în unităţile fondului "BT Index", administrat de BT Asset Management, s-au apreciat şi ele considerabil, comparativ cu moneda europeană, reprezentând cea mai bună ofertă de pe piaţă, în perioada analizată. Astfel, cei care ar fi achiziţionat astfel de instrumente ar fi obţinut un plus de 25,12% peste suma investită, dacă s-ar fi hotărât, miercuri, să-şi retragă banii.

Ceva mai puţin ar fi câştigat tradiţionaliştii care au pariat, în intervalul 10 iulie - 12 august, pe depozitele în lei la "Marfin Bank". Persoanele care s-au orientat către această bancă au obţinut 0,84% peste suma depusă iniţial, cel mai mult comparativ cu restul băncilor.

Tot pe plus s-au găsit, la 12 august, şi cei care au făcut, în urmă cu o lună, depozite în euro la "Marfin Bank", "Libra Bank" sau "Romanian International Bank". Investitorii au putut obţine un profit de 0,42% din suma depusă, în cazul în care şi-ar fi retras banii cu două zile în urmă.

Persoanele care au preferat, luna trecută, să îşi păstreze banii "la ciorap", ar fi înregistrat o pierdere uşoară de 0,24%, în intervalul analizat, pe fondul deprecierii leului în raport cu moneda europeană.

Metalul galben a rămas pe creşteri, preţul acestuia urcând, în perioada de analiză, cu aproape 2%. Aurul rămâne astfel un plasament preferat de investitori, care îl consideră una dintre cele mai sigure investiţii de pe piaţă

Precizare

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb