Sindicaliştii de la Dacia se tem că vor urma disponibilizări

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 12 noiembrie 2008

Dacia a anunţat că întrerupe activitatea în perioada 20 noiembrie - 7 decembrie din cauza scăderii brutale a pieţelor auto

Dacia a anunţat că întrerupe activitatea în perioada 20 noiembrie - 7 decembrie din cauza scăderii brutale a pieţelor auto

Liderii sindicali de la Uzina Dacia sunt de părere că sistarea producţiei îi va afecta grav pe angajaţi, mai ales pe aceia care au credite bancare, şi că speră ca măsurile ce vor fi luate de administraţie în viitor să nu includă şi disponibilizări, trans­mite NewsIn.

Liderul Sindicatului Automobile Daca (SAD), Nicolae Pavelescu, a declarat, ieri dimineaţă, extrem de îngrijorat de ceea ce se petrece şi a apreciat că situaţia este dramatică: "Sunt trei motive mari pentru care s-a ajuns în această situaţie. Maşinile second hand aduse în România ne-au băgat 17 zile în şomaj. Apoi, programul Renault ne-a adus în această situaţie şi, nu în ultimul rând, scăderea dramatică a vânzărilor în ţară a făcut ca uzina să se închidă pentru această perioadă. Situaţia este dramatică, pentru că angajaţii de la Dacia îşi socotiseră veniturile pentru perioada respectivă suplimentate prin lucru în două sâmbete. Acum, nu numai că nu vor mai lucra în acele zile, dar vor primi şi un salariu mai mic cu 15% pentru perioada când nu se va lucra deloc în uzină. În aceste condiţii le va fi foarte greu să plătească toate creditele şi datoriile pe care le au".

Viceliderul SAD, Ion Iordache, este de părere că situaţia este din ce în ce mai îngrijorătoare, dar spune că, momentan, nu se pune problema ca o parte din angajaţii de la Dacia să fie disponibilizaţi. "Situaţia este din ce în ce mai îngrijorătoare. Nimeni nu ştie momentan ce se poate întâmpla după 7 decembrie. Oricum, atât noi, cei din sindicat, cât şi cei din administraţie, vrem să menţinem situaţia stabilă până la finalul crizei. Angajaţii de la Dacia sunt îngrijoraţi, dar încercăm permanent să le ridicăm moralul şi să-i sprijinim pe cât putem. Momentan situaţia nu este dramatică, pentru că se va plăti 85% din salariu. Grav va fi atunci când se va trece la disponibilizări, dar pentru moment nu se poate discuta despre aşa ceva",a declarat viceliderul SAD Ion Iordache.

Dacia a anunţat că întrerupe activitatea în perioada 20 noiembrie - 7 decembrie din cauza scăderii brutale a pieţelor auto, iar salariaţii vor fi remuneraţi cu 85% din salariul total brut, după ce, iniţial, Uzina anunţase că va înceta producţia doar pentru şase zile: 30 şi 31 octombrie, 13, 14, 20 şi 21 noiembrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb