SINDICATELE DIN ENERGIE AU PROTESTAT CONTRA VULNERABILITĂŢILOR SISTEMULUI Dumitru Costin: "Ţara noastră nu are o strategie energetică naţională"

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 6 iunie 2016

Sindicaliştii din energie au protestat, vineri, în faţa Palatului Cotroceni, nemulţumiţi de situaţia critică din întregul sistem energetic.

Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), a declarat, citat de Agerpres: "Protestăm faţă de ceea ce se întâmplă în întregul sistem energetic, de la managementul deficitar al companiilor, până la amânarea la nesfârşit a unor decizii absolut necesare pentru a pune pe linia de plutire complexurile energetice sau marile companii, precum şi amânarea rezolvării unor probleme, cum ar fi cele legate de managementul stocului de apă grea de la Severin, unde valori de aproape 1,4 miliarde euro se depreciază şi pe nimeni nu interesează".

Dumitru Costin susţine că a semnalat toate aceste aspecte autorităţilor de nenumărate ori, prin adrese, solicitări de întâlniri, convorbiri cu premierul şi cu ministrul de resort, dar că nu s-a rezolvat nimic.

Salariaţii din domeniu au fost primiţi, vineri, de consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu, căruia i-au transmis un document de poziţie, exprimându-şi nemulţumirile referitoare la vulnerabilităţile sistemului energetic naţional şi la lipsa investiţiilor în infrastructura energetică.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, reprezentanţii sindicali au apreciat că este nevoie de o Strategie energetică ce trebuie să fie coerentă, în acord cu Strategia de dezvoltare economică a României, astfel încât sectorul energetic să îşi afirme importanţa strategică.

Comunicatul Preşedinţiei subliniază: "Preşedintele României îşi afirmă întreaga disponibilitate de a susţine, împreună cu Guvernul şi alte autorităţi, consolidarea sistemului energetic naţional şi eliminarea distorsiunilor care împiedică piaţa să funcţioneze în mod corespunzător, în vederea asigurării securităţii energetice a României, în context regional şi european".

Liderul sindical evidenţiază că ţara noastră nu are o strategie energetică naţională, fapt ce a dus la apariţia unor derapaje uriaşe în piaţă. Este vorba, printre altele, şi despre expansiunea energiei regenerabile, care a umflat factura consumatorilor, dar care va duce şi la scoaterea din piaţă a altor producători, apreciază liderul de sindicat.

Dumitru Costin a făcut referire şi la faptul că în legislaţia românească nu a fost definit consumatorul vulnerabil, categorie în care, potrivit directivei europene, s-ar încadra populaţia şi IMM-urile cu cifră de afaceri de până la 5 milioane de euro anual.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Greselile s-au facut inca din vremea lui basecu care fiind foarte acultator cu strianii a aceptat toate prostiile.

    energiile regenerabile au ieftinit curentul,

    subventionarea energiei obtinute din carbune in mod direct, indirect si indus este de cca 5 ori mai mare decit subventiile la energia regenerabila 

    1. energia regenerabila nu functioneaza, nu este viabila, daca nu ai termocentrale care sa compenseze rapid capriciile vremii, deci distrugerea termocentralelor este sabotaj

      este adevarat cele doua resurse trebuie sa se compenseze nu sa se excluda

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb