"Siveco România" se extinde regional, prin achiziţionarea companiei Latona din Bulgaria

G.D.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 29 februarie 2008

"Siveco România" se extinde regional, prin achiziţionarea companiei Latona din Bulgaria

În cursul acestui an, compania va mai face câteva achiziţii de acest fel

"Siveco România" a anunţat ieri că a preluat în totalitate compania Latona din Sofia, important jucător de pe piaţa bulgărească de IT. Investiţia se ridică circa 3 milioane de euro (2 milioane achiziţia şi încă un milion de euro care vor fi investiţi în Latona în cursul anului 2008).

Latona Bulgaria este specializată în consultanţă de business, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 1,6 milioane de euro şi are, la ora actuală, 50 de specialişti.

"Acest nou pas este continuarea firească a extinderii regionale a companiei, care are capacitatea de a investi într-o piaţă externă, asigurându-şi o prezenţă locală şi, prin aceasta, extinderea afacerilor din Bulgaria", declară Irina Socol, preşedinte & CEO Siveco România. În plus, doamna Socol a menţionat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că anul acesta, Siveco va mai face anunţuri privind preluarea unor firme din străinătate.

Opţiunea pentru firma din Bulgaria a fost determinată şi de faptul că, fiind o economie emergentă, Bulgaria înregis-trează creşteri de 15-20% în domeniul IT, comparativ cu ţările din vestul Europei unde creşterile anuale sunt de 2-3 procente.

Doamna Socol subliniază: "Piaţa Bulgariei este pozitiv influenţată de recenta aderare la UE şi de privatizările ce au avut loc începând cu sfârşitul lui 2006, iar, în condiţiile menţinerii acestui trend pozitiv, perspectivele sunt optimiste: administraţia publică va putea iniţia proiecte de mare anvergură, prin atragerea de finanţări din partea Băncii Mondiale sau prin programe PHARE. Investiţiile cele mai mari în IT sunt preconizate a proveni din sectoarele de utilităţi, producţie, administraţie publică, telecomunicaţii şi banking, similar situaţiei de pe piaţa românească."

În toate aceste sectoare economice, "Siveco România" deţine o expertiză valoroasă pe care îşi propune să o aducă mediului de afaceri din Bulgaria prin intermediul companiei Latona.

"Piaţa bulgărească ne oferă posibilitatea de a dezvolta, împreună cu compania Latona - acum parte a Siveco - proiecte mari, de impact, capabile să aducă plus-valoare mediului de afaceri internaţional", declară Irina Socol. De alt-fel, cele două companii deţin şi o importantă realizare comună, respectiv implementarea sistemului informatic integral pentru Fondul Naţional de Asigurări de Sănatate din Bulgaria.

"Siveco România" a înregistrat în 2007 o cifră de afaceri de 70 milioane de dolari în creştere cu 65% faţă de 2006, iar pentru 2008 estimează o creştere de 20% .

Extinderea pe piaţa externă permite companiei Siveco să reia proiectele de succes din România în ţări ce prezintă similitudini cu mediul de afaceri din ţara noastră şi, potrivit doamnei Socol, să valorifice know-how-ul dobândit în proiecte complexe, cum ar fi e-learning, e-health, e-business sau e-government.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ar fi interesant de vazut in ce tara va fi urmatoarea preluare. S-a si organizatun concurs pe aceasta tema la http://razvanserbu.wordpress.c om/

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb