Slaughter and May şi Ţuca Zbârcea & Asociaţii, consultanţii juridici ai GE în tranzacţia cu Alstom

Andrei Stan
Companii #Energie / 3 noiembrie 2015

Ţuca Zbârcea & Asociaţii a acordat asistenţă juridică în favoarea General Electric (GE), unul din jucătorii-cheie în zona de tehnologie şi infrastructură, pentru achiziţia diviziilor de energie şi reţele de la conglomeratul francez Alstom, potrivit informaţiilor obţinute de ziarul Bursa.

Procesul de preluare, accelerat în ultimele luni ale acestui an, s-a derulat simultan pe pieţe din Uniunea Europeană, dar şi în jurisdicţii precum Brazilia, India, sau Africa de Sud. În ţara noastră, tranzacţia a implicat preluarea de către grupul GE a participaţiilor Alstom în Alstom General Turbo SA şi Alstom Grid România SRL.

Implementarea simultană a acestei tranzacţii globale a necesitat o corelare a procedurilor corporative în fiecare jurisdicţie, sub coordonarea consultantului legal coordonator Slaughter and May.

Din România, surse apropiate tranzacţiei au precizat că a fost implicată echipa Ţuca Zbârcea & Asociaţii, care a acoperit în principal aspectele societare ale tranzacţiei, constând în structurarea, adaptarea şi derularea etapelor necesare pentru preluarea societăţilor-ţintă din România. Proiectul a fost coordonat de Ştefan Damian (Deputy Managing Partner), alături de avocaţii Horia Ispas (Managing Associate) şi Sergiu Creţu (Senior Associate).

Preluarea participaţiilor a avut loc la data de 2 noiembrie 2015, urmând ca o serie de proceduri post-closing să fie realizate în perioada imediat următoare.

Alstom a anunţat ieri, prin intermediul unui comunicat trimis redacţiei, că a încheiat vânzarea activităţilor legate de energie (diviziile Power si Grid) către General Electric pentru suma de aproximativ 12,4 miliarde de euro.

Prin urmare, Grupul Alstom şi-a propus să se concentreze în exclusivitate asupra activităţilor de transport feroviar.

Potrivit comunicatului, veniturile rezultate din tranzacţie sunt utilizate pentru achiziţionarea diviziilor GE Signalling pentru suma de aproximativ 700 de milioane euro şi pentru a reinvesti în trei companii mixte împreună cu General Electric (în domeniul reţelelor electrice, energiei regenerabile şi turbinelor nucleare la nivel mondial şi cu abur în Franţa) pentru suma de circa 2,4 miliarde euro. O parte din venituri - între 3,2 si 3,7 miliarde - va reveni acţionarilor. Consiliul Director, care se va întruni în data de 4 noiembrie 2015, va propune lansarea ofertei publice de răscumpărare de acţiuni (OPRA) urmată de o reducere de capital prin anulare de acţiuni. Această operaţiune va face obiectul aprobării Adunării Generale a Acţionarilor care va avea loc înainte de sfârşitul anului.

Divizia GE Signalling, în care lucrează 1.200 de angajaţi, "deschide pentru Alstom piaţa de semnalizări pentru transport de marfă, consolidându-i în acelaşi timp poziţia în America de Nord", se arată în comunicatul citat.

"Am reuşit să asigurăm împreună cu General Electric o tranzacţie benefică pentru ambele părţi, care protejează interesele angajaţilor şi ale clienţilor din diviziile de energie, în acelaşi timp consolidând poziţia Alstom în industria de transport. Astăzi, Alstom deţine poziţii de frunte pe o piaţă feroviară în creştere şi va beneficia de o bază financiară solidă pentru a-şi susţine strategia de creştere. Această companie, complet concentrată pe transport, beneficiază de asemenea de o echipă competentă de management, condusă de Henri Poupart-Lafarge şi am toată încrederea în abilitatea sa de a duce Grupul către succese viitoare", a declarat Patrick Kron, preşedinte şi CEO Alstom.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb