Slovacia: Finalizarea proiectului nuclear al Enel, amânată din nou

V.B.
Companii #Energie / 28 iulie 2014

Proiectul nuclear din Slovenia al Enel nu va fi terminat nici la ultimul termen-limită şi va înregistra costuri mai ridicate, în contextul în care compania italiană de utilităţi se pregăteşte să îşi vândă subsidiara slovenă, a anunţat astăzi ministrul sloven al Economiei, Pavol Pavlis, citat de Bloomberg.

Compania de utilităţi Slovenske Elektrarne, unde Enel deţine o participaţie de 66%, va înregistra o întârziere a termenului-limită deja extins pentru sfârşitul acestui an, a explicat Pavlis, adăugând că au fost raportate şi costuri mai ridicate.

În 2006, Enel a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni la Slovenske Elektrarne pentru 839 milioane euro şi a promis că va investi alte 1,9 miliarde euro în companie timp de 10 ani. În textul acordului de privatizare, Enel a mai promis că va încheia construcţia a două noi reactoare la centrala nucleară din Mochovce, un proiect de 3,9 miliarde euro afectat de numeroase întârzieri şi depăşiri de buget.

Declaraţia lui Pavol Pavlis vine după ce, în această lună, Enel a anunţat că personalul său de conducere a convenit asupra unui plan de a vinde activele de producere a energiei în Slovacia şi de distribuţie şi vânzări din România.

Vânzările vor implica o participaţie de 66% în Slovenske Elektrarne din Slovacia, 64,4% în Enel Distribuţie Muntenia şi Enel Energie Muntenia , 51% în Enel Distribuţie Banat , Enel Distribuţie Dobrogea şi Enel Energie, precum şi 100% din acţiunile Enel România.

La rândul său, premierul slovac Robert Fico, adversarul privatizărilor efectuate de precedentele guvernări, a calificat drept "intolerabilă" nerespectarea termenului-limită pentru finalizarea reactoarelor de la Mochovce.

Proiectul de 880 MW a fost afectat de întârzieri şi de majorări de costuri în urma accidentului nuclear de la Fukushima din 2011, care a obligat companiile de utilităţi să adopte standarde de siguranţă mai costisitoare

Anul acesta, Enel a obţinut aprobarea Guvernului de la Bratislava, care deţine restul acţiunilor Slovenske, să majoreze de la 2,4 la 3,8 miliarde euro bugetul alocat centralei de la Mochovce.

În ţara noastră, Enel deţine trei foste filiale ale Electrica de distribuţie şi furnizare a energiei electrice, în zona Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), în Banat şi în Dobrogea.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Hello, domnilor !! hello Mache (tache si cu lache) SLOVENIA nu e acealasi lucru cu SLOVACIA !!! Iata cat de seriosi sunteti si cat va sunt de ...avizate informatiile !! E posibil asa ceva? Si inca pe abonamente pe bani? Sa va fie la ...nas !! iar credulilor atentie !!

    ( Sper sa nu ma ...MONITORIZEZI negativ, dom Mache (tache si cu lache) 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb