SNLO estimează reducerea cu 20% a producţiei de lignit

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 30 iulie 2009

Producţia Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO) va scădea cu 20% în acest an, faţă de anul trecut, din cauza diminuării cererii, care, la rândul său, a fost cauzată de reducerea consumului de energie electrică. Potrivit NewsIn, directorul general al SNLO, Daniel Burlan, a declarat: "Noi suntem cei mai afectaţi de criza economică. Estimăm o scădere cu 20% a producţiei în 2009 faţă de 2008. Pentru că s-a redus consumul de energie electrică şi, automat, şi cererea de materie primă este în scădere. La începutul anului, aveam o anumită cerere, apoi, în luna mai, aveam o cerere atât de mică încât am oprit activitatea timp de o lună. În prezent, cererea este, în continuare, la un nivel foarte scăzut".

Directorul general al SNLO a mai spus că societatea trebuie să îşi regleze programul de producţie, pentru că nu ar avea spaţiu suficient să stocheze lignitul extras. "Cererea este de 14-15 milioane tone lignit pe 2009, iar capacitatea de stocare este de maxim 800.000 tone", a adăugat Burlan.

SNLO a acumulat datorii la bugetul de stat de 140 milioane de lei şi, totodată, are de recuperat creanţe de 370 milioane de lei de la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN), CET Govora, CET Arad, CET Braşov, CET Bacău, CET Oradea şi de la Complexul Energetic Craiova, principalul său beneficiar. "Aşteptăm o rectificare bugetară prin care RAAN să beneficieze de subvenţia de stat, pentru a-şi plăti datoriile către SNLO, iar apoi noi să ne plătim datoria către bugetul statului", a menţionat directorul general al producătorului de lignit.

În prezent, SNLO are circa 9.000 angajaţi. Compania a înregistrat, în 2008, pierderi de 8-10 milioane lei, din cauza scăderii cererii de producţie cu un milion de tone cărbune. Dacă în 2007 SNLO a avut o producţie de 18,9 milioane tone cărbune, din care a vândut aproape toată cantitatea (adică 18,7 milioane tone cărbune), în 2008, compania a înregistrat o producţie de 18 milioane tone cărbune, din care a vândut 17,8 milioane tone.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb