SOCAR va investi încă 50 de milioane de euro pentru extinderea reţelei de benzinării din România

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 29 iunie 2015

SOCAR va investi încă 50 de milioane de euro pentru extinderea reţelei de benzinării din România

Compania petrolieră de stat din Azerbaidjan, SOCAR, a investit până în prezent 50 de milioane de euro în România şi va aloca o sumă similară în următorii 2-3 ani pentru extinderea reţelei de benzinării, a declarat Vitaliy Baylarbayov, vicepreşedinte adjunct al SOCAR, citat de Mediafax.

Domnia sa a mai spus: "Avem cu siguranţă planuri de extindere în România. Am deschis 32 de benzinării în România, am făcut investiţii de 50 milioane euro în economia din România şi am angajat circa 400 de persoane. Însă plănuim să facem mai mult de atât, iar primul pas va fi să creştem numărul staţiilor de alimentare cu carburant şi al volumului de vânzări pe piaţa locală. Mai precis, până la sfârşitul acestui an vom deschide 3 sau 4 noi benzinării. Iar în cursul anului viitor reţeaua va creşte cu încă 10 staţii. Şi vom continua aşa încă trei-patru ani, să inaugurăm câte zece benzinării pe an în România".

Reprezentantul SOCAR spune că o parte din benzinării vor fi construite de la zero, iar altele vor fi cumpărate şi rebranduite.

Compania nu are în plan să devină cel mai mare jucător de pe piaţa românească, pe care o consideră "o piaţă mare, promiţătoare", dar va continua extinderea.

Oficialul Socar consideră: "De la nivelul de 32 de benzinării ne gândim să creştem numărul acestora până la 150-200 benzinării, poate chiar mai mult de atât, la nivelul întregii ţări, însă în special în partea de nord, aici în Capitală dar şi în alte oraşe mari".

Carburanţii vânduţi de companie provin din mai multe surse, SOCAR cumpărând petrol de la rafinăriile din România, dar şi din afara ţării, a spus Vitaliy Baylarbayov.

SOCAR: Barilul de ţiţei ar putea rămâne la 65-70 dolari şi anul viitor

Barilul de ţiţei, al cărui preţ s-a prăbuşit la jumătate în ultimul an, ar putea rămâne la 65-70 dolari şi anul viitor, dar hidrocarburile se vor scumpi de 3-4 ori în zece ani, estimează Vitaliy Baylarbayov.

Domnia sa a menţionat: "Credem că preţul de 65 de dolari - vorbesc numai din punctul de vedere al SOCAR ca producător de ţiţei - este profitabil, l-aş numi acceptabil pentru a putea continua producţia atât onshore (pe uscat, n.r.), cât şi offshore (în largul mării, n.r.). Există evident îngrijorări că dacă preţurile vor scădea semnificativ până la, să zicem, 40 de dolari, atunci anumite câmpuri petrolifere nu vor mai fi profitabile, dar nu am putea să încetăm producţia la aceste perimetre, pentru că tot ce producem, chiar şi la preţuri mai mici, va compensa pierderile care ar putea să apară dacă preţurile vor coborî. Noi estimăm că preţul va rămâne la 65, poate 70 de dolari în acest an şi posibil şi în anul viitor. Aceasta prognoză nu ne face în niciun fel fericiţi, dar putem supravieţui şi în aceste circumstanţe".

El anticipează o creştere a preţului petrolului, dar şi al gazelor, după un an - un an şi jumătate.

"Nivelul de 80 de dolari pe baril permite industriei petroliere din întreaga lume să se dezvolte mai bine. Însă gazul vine din urmă, este o sursă mai verde de energie decât petrolul şi credem că viitorul aparţine gazului. Iar estimarea mea este că preţul hidrocarburilor, într-un orizont de 5-10 ani, va creşte de 3-4 ori", a menţionat reprezentantul SOCAR.

SOCAR (The State Oil Company of Azerbaijan Republic) are reprezentanţe în Georgia, Turcia, România, Austria, Elveţia, Kazahstan, Marea Britanie, Iran, Germania şi Ucraina.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb